O carte pe zi: „Lore” de Alexandra Bracken

„Această carte a fost o lectură atât de captivantă!!! A fost o combinaţie între Jocurile Foamei şi miturile Greciei Antice, în care descendenţii eroilor mitologiei greceşti aleargă prin New York, încercând să ucidă zeii din mitologia greacă pentru a le fura puterile”.

183 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Lore” de Alexandra Bracken

O poveste despre putere, destin, iubire şi iertare care a cucerit tinerii din toată lumea şi a fost deja inclusă în Topul Amazon al celor mai bune 20 de cărţi Young Adult ale anului 2021. Alexandra Bracken scrie o poveste captivantă în care îmbină mitologia cu aventuri în zilele noastre. Lore e ultima urmaşă muritoare a lui Preseu.

Scriu editorii: „O dată la fiecare 7 ani, începe Agon. Drept pedeapsă pentru o rebeliune trecută, nouă zei din panteonul Greciei Antice sunt forţaţi de Zeus să cutreiere Pâmântul timp de 7 zile ca muritori, vânaţi de urmaşii unor familii străvechi, toţi nerăbdători să-i ucidă, să le ia puterile şi să devină nemuritori. Cu mult timp în urmă, Lore Perseous a fugit din această lume brutală după ce familia ei a fost ucisă cu cruzime de o familie de vânători rivală, întorcând astfel spatele gloriei eterne promise de vânătoare. De mulţi ani, Lore încearcă să nu cedeze în faţa dorinţei de a se răzbuna pe bărbatul, acum devenit zeu, pe care îl consideră responsabil pentru moartea familiei ei.

Totuşi, când următoarea vânătoare începe în New York, doi participanţi îi cer ajutorul: Castor, un prieten din copilărie pe care îl credea mort de multă vreme şi Atena, una dintre ultimii zei originali.
Zeiţa îi propune o alianţă împotriva duşmanului lor comun şi o metodă prin care poate ieşi definitiv din Agon. Dar decizia lui Lore de a-şi lega destinul de soarta Atenei şi de a reîncepe vânătoarea va avea un preţ mortal – şi nu se ştie dacă va fi suficient pentru a opri ascensiunea unui nou zeu a cărui putere poate îngenunchea întreaga umanitate”.

Găsiţi cartea pe bookzone.ro.

Alexandra Bracken – Lore. 2 volume. Traducere de Oana Stănescu. Vol I, 334 pag; vol II, 300 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici