O carte pe zi: „Răşină” de Ane Riel

Cum să nu fii atras de singurul roman care a câştigat toate cele mai importante patru premii scandinave pentru literatură mystery & thriller: The Glass Key, The Golden Bullet, Premiul Harald Morgensen şi premiul Academiei Suedeze a Scriitorilor de Literatură Poliţistă pentru cel mai bun roman?

136 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Răşină” de Ane Riel

O carte pe zi: „Răşină” de Ane Riel

Ane Riel, născută în 1971, este o scriitoare daneză. A studiat istoria artei la Universitatea Aarhus şi a dezvoltat, în paralel, o pasiune pentru jazz. În 1996 s-a mutat la Copenhaga ca să urmeze cursuri de ilustraţie la Şcoala de Arte. A scris mai multe cărţi pentru copii. Primul ei roman, „Măcelarul din Liseleje”, a apărut în 2013 şi a fost răsplătit cu premiul pentru debut al Academiei Daneze de Literatură Poliţistă. Al doilea ei roman este cel pe care îl semnalăm astăzi. A mai publicat între timp alte două romane (unul în chiar această lună iunie), amândouă de succes.

Scriu editorii: „Liv petrece mult timp în atelierul tatălui ei. Îi place natura şi, din când în când, noaptea, se joacă de-a împrumutul cu locuitorii din oraşul învecinat ca să asigure cele trebuincioase familiei. Pentru că întunericul alină durerea.
Numai că există o problemă.
Liv a murit când avea şase ani.
Cel puţin, asta cred autorităţile.
Tatăl ei ştie că el e singura persoană pe lumea asta care o poate ocroti, aşa că într-o seară trimite o barcă pe apă şi o priveşte cum se sfărâmă de stânci, apoi străbate lungul drum spre oraş ca să anunţe că singurul lui copil a dispărut. Aşa, Liv nu va trebui să meargă vreodată la şcoală, nu va trebui să-şi părăsească niciodată părinţii. Aşa, va fi în siguranţă pentru totdeauna.
Însă iubirea lui Jens Horder se transformă în obsesie bolnavă, ajungând să mistuie orice urmă de umanitate în calea ei.
O poveste emoţionantă şi plină de suspans despre ce se poate întâmpla când iubeşti prea mult pe cineva, când dorinţa de a-l ocroti devine exact lucrul care-i face răul cel mai mare”.

O familie care ştie că e aparte, că aparţine unei lumi paralele, „o lume bolnavă, dominată de haos” şi care se angajează „într-un joc pe viaţă şi pe moarte”.

Un roman cu foarte mult suspans, cu idei absolut inedite, cu scene memorabile (mama care ajunge atât de uriaşă încât ocupă un pat matrimonial în întregime sau îmbălsămarea şi transfromarea în mumie a fetiţei născute moartă), cu final neaşteptat şi foarte bine scris şi tradus. Un roman care aminteşte pe alocuri de Stephen King.

„Un studiu plin de atmosferă şi extraordinar de tulburător asupra iubirii obsesive şi posesive”, scria The Guardian. „Una dintre cele mai remarcabile cărţi pe care le-am citit de mult timp încoace” - Jon Coates, The Daily Express.

Ane Riel – Răşină. Traducere din limba daneză de Diana Polgar. Editura Crime Scene Press. 284 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici