O Carte pe zi: „Rivala” de Zakiya Dalila Harris

O Carte pe zi: „Rivala” de Zakiya Dalila Harris. O carte captivantă şi fascinantă despre privilegii şi rasism. - The Washington Post

119 afișări
Imaginea articolului O Carte pe zi: „Rivala” de Zakiya Dalila Harris

Zakiya Dalila Harris este o scriitoare americană, a lucrat pentru celebra editură Knopf/Doublday, iar cartea pe care o semnalăm astăzi este romanul ei de dbut, apărut anul trecut.

Scriu editorii: „Un debut electrizant, în care tensiunile rasiale escaladează, pe fundalul rivalităţii dintre două tinere care fac, fiecare în felul ei, istorie. La douăzeci şi şase de ani, asistenta de redacţie Nella Rogers este singura angajată de culoare a companiei Wagner Books. Totul se schimbă atunci când intră în scena Hazel, care, printr-o serie de împrejurări, devine rivala de temut a celei cu care are cele mai multe în comun. Situaţia se tensionează pe măsură ce Nella începe să primească bilete de ameninţare. Identitatea agresorului rămâne necunoscută, iar tânăra începe să trăiască în nesiguranţă, afectându-i stabilitatea emoţională şi forţând-o să se întrebe cine este în spatele acestor ameninţări fără de sfârşit. Un thriller isteţ şi dinamic, pe care îl va înţelege oricine s-a simţit vreodată manipulat, ameninţat sau trecut cu vederea la locul de muncă. Rivala vă va ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină!”.

Chiar dacă identitatea agresorului rămâne necunoscută, nu e greu de imaginat cine se află în spatele calvarului pe care îl trăieşte tânăra Nella Rogers, îndată după angajarea lui Hazel-May McCall, atât de agreabilă, de încântătoare, de mulţumită de orice.

Acţiunea se petrece în Manhattan în anii 80 ai secolului trecut, după apariţia unui roman celebru a cărui editoare de culoare a dispărut, şi are în centru personaje ambiţioase, dornice să reuşească în carieră cu orice preţ.

„O carte captivantă şi fascinantă despre privilegii şi rasism.” - The Washington Post

Zakiya Dalila Harris – Rivala. Cristina-Mihaela Tripon. Editura RAO. 401 pag.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici