O carte pe zi: „Twain & Stanley intră în Paradis”, de Oscar Hijuelos

Doi oameni celebri, Mark Twain şi Henry Stanley, cum nu vi i-aţi imaginat vreodată.

76 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Twain & Stanley intră în Paradis”, de Oscar Hijuelos

O carte pe zi: „Twain & Stanley intră în Paradis”, de Oscar Hijuelos

Scriitorul american Oscar Jerome Hijuelos (1951 –2013) este practic necunoscut la noi. Deşi este unul dintre cei foarte apreciaţi. Al doilea său roman, „The Mambo Kings Play Songs of Love” a primit în 1990 Premiul Pultzer pentru ficţiune, a fost adaptat doi ani mai târziu pentru film, „Regii mamboului”, cu Armand Assante şi Antonio Banderas, care joacă rolurile a doi muzicieni cubanezi care cuceresc America.

La romanul pe care îl semnalăm astăzi, Oscar Hijuelos a lucrat cu întreruperi doisprezece ani, dar n-a apucat să-l publice, murind în urma unui infarct. L-a publicat soţia sa şi a obţinut de îndată succes. Pentru această carte, precizează editoarea sa, Hijuelos a călătorit spre locurile îndepărtate care sunt prezentate în carte, cufundându-se în înregistrările documentare care prezentau legătura de durată dintre titanul literar Mark Twain, faimosul explorator african Henry Mortoin Stanley şi soţia acestuia, pictoriţa Dorothy Tennant. „Rezultatul este o carte care nu se aseamănă cu nimic din ce a mai scrsi Hijuelos – o îmbinare încântătoare între realitate şi ficţiune.”

Scriu editorii: „O lucrare fermecătoare de ficţiune inspirată de prietenia reală, pe durata a 37 de ani, dintre două figuri marcante ale sfârşitului secolului al XIX-lea, faimosul scriitor şi umorist Mark Twain şi legendarul explorator Sir Henry Morton Stanley. Hijuelos a întreţesut cu ingeniozitate corespondenţa, memoriile şi relatarea la persoana a treia într-o tapiserie înfăţişând evenimente şi personaje ale epocii victoriene. De la primele lor zile ca jurnalişti în Vestul american la misterioasa lor călătorie în Cuba, de la ura lor comună faţă de sclavie la viaţa lor socială alături de Dorothy Tennant, pictoriţa boemă devenită soţia lui Stanley care l-a introdus pe Twain în lumea şedinţelor de spiritism, volumul aduce la viaţă cu măiestrie cele două personalităţi energice, dar foarte diferite.”

Romanul este „capodopera finală a autorului premiat cu Pulitzer” (Huffington Post)

Oscar Hijuelos - Twain & Stanley intră în Paradis. Traducere de Roxana Cristina Gheorghe. Editura RAO. 506 pag.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici