Opera Naţională din Bucureşti are un nou manager

  • Daniel Jinga este noul manager interimar al Operei Naţionale Bucureşti.
  • Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a semnat ordinul de numire.
327 afișări
Imaginea articolului Opera Naţională din Bucureşti are un nou manager

Opera Naţională din Bucureşti are un nou manager

Numirea a fost făcută joi, după ce ministrul Culturii a semnat documentul necesar.

Funcţia va fi ocupată de Daniel Jinga, maestru de cor şi director artistic al Operei Naţionale Bucureşti, dirijor principal al Filarmonicii „Muntenia” din Târgovişte şi al Orchestrei Metropolitane Bucureşti, dirijor fondator al Corului de Cameră Accoustic.

Potrivit informaţiilor oficiale, Daniel Jinga a absolvit, în 1997, Seminarul Teologic din Bucureşti, după care a urmat cursurile Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Totodată, a absolvit cursurile de master (Stilistică Dirijorală - Dirijat Cor Academic), între 2003 şi 2004, şi este Doctor în Muzică din 2012, când a primit titlul de la aceeaşi universitate, pentru lucrarea „Reprezentanţi ai creaţiei corale a cappella româneşti la sfârşitul secolului al XX-lea şi începutul secolului al XXI-lea - Tehnici de construcţie corală şi conducere dirijorală”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici