Ordonanţa prin care şeful interimar al TVR poate fi ales de BP al Camerei, respinsă de Comisie

Comisia de Cultură a Camerei a respins, marţi, Ordonanţa care regelmenta condiţiile în care directorul general interimar al TVR poate fi ales de Biroul Permanent al Camerei, preşedintele Comisiei, Florin Alexe, precizând că aceasta a fost adoptată într-un moment de criză şi acum nu mai are sens.

101 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa prin care şeful interimar al TVR poate fi ales de BP al Camerei, respinsă de Comisie

Ordonanţa prin care şeful interimar al TVR poate fi ales de BP al Camerei, respinsă de Comisie (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Este vorba de acel moment de criză din decembrie anul trecut, când Ordonanţa a fost adoptată pentru a se încerca rezolvarea unei probleme punctuale pentru a nu a nu fi lăsată fără conducere SRTV. Propun să respingem proiectul de lege pentru că nu mai are sens acum", a spus Florin Alexe (PNL).

Membrii Comisiei au votat în unanimitate respingerea acestei Ordonanţe.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis, pe 10 decembrie 2013, de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

În locul său ar fi trebuit să fie numit interimar, prin votul Parlamentului, Rareş Bogdan, dar parlamentarii PSD nu au asigurat cvorumul necesar pentru votarea jurnalistului propus de PNL.

Ulterior s-a decis ca pentru şefia TVR să fie susţinut Stelian Tănase, iar premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul emite o Ordonanţă care să permită Biroului Permanent al Camerei să îl numească pe şeful interimar al postului public de televiziune în cazul în care plenul nu reuşeşte acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici