PDL va contesta la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului privind noul CA al SRTV

PDL va contesta la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului privind noul CA al SRTV, "care nu corespunde algoritmului politic", a declarat, luni, liderului deputaţilor PDL, Mircea Toader, nemulţumit că partidul său nu va avea niciun reprezentant în acest consiliu.

173 afișări
Imaginea articolului PDL va contesta la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului privind noul CA al SRTV

PDL va contesta la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului privind noul CA al SRTV (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Mircea Toader a arătat, după întâlnirea liderilor grupurilor parlamentare, că hotărârea prin care PDL nu va avea niciun repezentant în CA al SRTV este o decizie politică.

"Au spus (reprezentanţii USL - n.r.) că «noi suntem la putere şi noi hotărâm»", a spus Mircea Toader că a fost explicaţia pe care democrat-liberalii au primit-o de la reprezentanţii USL.

Toader a arătat că, potrivit algoritmului calculat la numărul de parlamentari, PDL ar fi trebuit să primească în noul CA al SRTV aproape trei locuri, mai precis 2,87, UDMR un loc, UNPR ar fi primit de la PDL un loc, PSD trei locuri, iar PNL două locuri.

"Asta e structura stabilită prin ponderea parlamentară, avem trei locuri din care unul îl cedam UNPR. Le-am spus că cedăm în condiţiile în care se păstrează vechea structură. Acum nu se mai păstrează nimic, pe noi ne-au exclus complet, le-au dat UNPR un loc, nu ştiu pe ce considerent", a relatat Mircea Toader.

El a precizat că PDL va contesta această decizie la Curtea Constituţională.

"Vom contesta hotărârea acestui Parlament, care nu corespunde algoritmului politic, o putem contesta la Curte", a adăugat Mircea Toader.

PDL nu va avea niciun reprezentant în noul Consiliu de Administraţie al TVR, conform deciziei luate, luni, de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, care au stabilit că în CA vor fi câte trei reprezentanţi de la PSD şi PNL şi câte unul de la UDMR şi UNPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici