Percheziţie în redacţia din Moscova a publicaţiei The New Times

O percheziţie este un curs de desfăşurare la sediul din Moscova al publicaţiei independente The New Times, vizată de o serie de anchete după articole care denunţau abuzurile şi corupţia din cadrul unităţii de poliţie OMON.

44 afișări

"O percheziţie este în curs de derulare la redacţia publicaţiei The New Times", informează revista, pe site-ul propriu (newtimes.ru).

"Conducerii i-a fost prezentat un mandat de percheziţie şi confiscare de documente care au legătură cu articolul intitulat «Sclavii OMON»", precizează site-ul săptămânalului.

Revista era vizată de câteva luni de o investigaţie pentru calomnie, după publicarea unor articole privind abuzuri comise în cadrul unităţii de poliţie OMON.

Directorul-adjunct al publicaţiei, Ilia Barabanov, a declarat că agenţi de poliţie cu cagule pe feţe au pătruns în sediul redacţiei. "Un grup de poliţişti, conduşi de locotenent-colonelul Stanislav Paşkovski, se află la noi. Sunt numeroşi poliţişti şi membri ai forţelor speciale. Ne-au spus că operaţiunea are legătură cu o anchetă. Nu ştim ce doresc", a explicat el.

Ilia Barabanov a primit pe 22 august Premiul Peter Mackler, decernat de filiala americană a organizaţiei Reporteri fără Frontiere şi de Global Media Forum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici