Peste 300 de filme, dintre care 200 de premiere, la a şasea ediţie Kinofest

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Digital Kinofest, care va avea loc în perioada 26 - 28 octombrie în Bucureşti, aduce publicului peste 300 de scurtmetraje de pe şase continente, dintre care 200 sunt proiectate în premieră în România.

126 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de filme, dintre care 200 de premiere, la a şasea ediţie Kinofest

Peste 300 de filme, dintre care 200 de premiere, la a şasea ediţie Kinofest (Imagine: www.kinofest.com/ro/)

Un singur film românesc va fi prezent în competiţie, la secţiunea Ficţiune - "The Box", de Mircea Ghibortz Ghinescu -, dar alte două programe speciale vor fi dedicate creatorilor români, prezentând 21 de scurtmetraje, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Competiţiile prezintă 90 de filme, toate premiere în România, iar secţiunile sunt cele consacrate. Astfel, în secţiunea Ficţiune sunt incluse 21 de filme, la secţiunea Animaţie sunt 43 de filme, iar la Micromovie - 26 de filme.

Secţiunea Off-concurs (noncompetitivă) prezintă 40 de producţii, incluse în trei programe de animaţii, un program de ficţiune şi un program de filme de ficţiune româneşti. Astfel, printre scurtmetrajele româneşti prezentate în această secţiune se numără "Prin ploaie", de Iliana Dumitrache, "Unde dai şi unde crapă", de Andrei Ion, şi "Gobbel", de Raluca David.

Proiecţiile vor avea loc la cinematograful Europa, Institutul Cervantes, Mansarda Bastilia, Energiea Pub şi ComicBookCity Café, filmele din selecţia oficială putând fi vizionate la cinematograful Europa şi la Mansarda Bastilia.

La cinema Europa, biletele costă 15 lei/zi, pentru 6-7 ore de proiecţii. Biletele se pot cumpăra în avans de pe site-ul myticket.ro şi din magazinele Diverta, iar în zilele festivalului, de la casieria cinematografului. La Mansarda Bastilia, biletele costă 10 lei/zi şi pot fi cumpărate, în avans şi în zilele festivalului, din librărie. La Energiea Pub, ComicBookCity Café şi la Institutul Cervantes, intrarea este liberă.

Kinofest este cel mai important festival de film digital din România şi este organizat începând din 2007. La cele cinci ediţii desfăşurate până acum, Kinofest a prezentat peste 1.200 de scurtmetraje, majoritatea fiind premiere în România, propunând la fiecare ediţie o selecţie unică.

Kinofest promovează genuri şi tehnici variate de filme, unele populare sau, dimpotrivă, mai puţin abordate la festivalurile autohtone. Festivalul îşi propune să promoveze noile viziuni în media, tehnologii inovative, artişti independenţi şi creaţiile lor - film, muzică şi arte vizuale.

Kinofest este un proiect cultural realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, în parteneriat cu ARCEN, Apa Nova, Institutul Goethe Bucureşti, British Council, IQADS, Temple Media.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici