Placido Domingo, diagnosticat cu mai multe infecţii. Tenorul şi-a anulat mai multe concerte

Starea de sănătate a cântareţului de operă Placido Domingo se îmbunătăţeşte, după ce tenorul de origine spaniolă a fost diagnosticat cu o infecţie a vezicii biliare şi o alta a căilor respiratorii şi a fost nevoit să îşi anuleze o serie de concerte.

416 afișări
Imaginea articolului Placido Domingo, diagnosticat cu mai multe infecţii. Tenorul şi-a anulat mai multe concerte

Placido Domingo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Domingo, în vârstă de 73 de ani, a fost nevoit să îşi anuleze ultimele trei reprezentaţii ale operei "Il Trovatore" din cadrul Festivalului Salzburg din Austria, aflat în desfăşurare, tocmai din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă de ceva vreme, potrivit contactmusic.com.

Celebrul tenor se află acum în Statele Unite ale Americii pentru continuarea tratamentului şi speră să îşi revină complet.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, pe 18 august, Placido Domingo le-a mulţumit fanilor pentru interesul şi grija ce i-o poartă. "Vă mulţumesc tuturor pentru grija referitoare la sănătatea mea şi anularea recentă a concertelor. Merg la New York ca să mă odihnesc şi să fac un control medical. Apoi plec la Los Angeles pentru concursul «Operalia» şi pentru repetiţiile pentru «La Traviata»", a scris tenorul pe platforma de socializare.

Placido Domingo va fi preşedintele juriului ediţiei din acest an a competiţiei muzicale Operalia, organizată la Los Angeles între 25 şi 30 august, iar în septembrie va apărea pe scena Operei din Los Angeles, în rolul principal din "La Traviata".

Placido Domingo este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forţa şi versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele şi tonurile registrului dramatic. De la debutul său, în rolul Alfredo din opera "La Traviata" de Giuseppe Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a avut peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

În noiembrie 2013, Placido Domingo a fost numit ambasador al bunăvoinţei pentru Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU). Placido Domingo a câştigat primul său premiu Grammy în 1971 şi ulterior a mai fost recompensat cu opt astfel de trofee, precum şi cu trei Latin Grammy. În 2002, el a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic. Este deţinător a numeroase alte trofee şi distincţii, printre care titlul de Comandor al Legiunii de onoare, acordat în Franţa, premiul Prinţul Asturiei pentru arte (Spania), Medalia Libertăţii (SUA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici