Poetul şi cantautorul Ion Zubaşcu a murit la vârsta de 62 de ani

Poetul şi cantautorul Ion Zubaşcu a murit sâmbătă, în Bucureşti, la vârsta de 62 de ani, informează Uniunea Scriitorilor din România într-un comunicat remis MEDIAFAX.

1235 afișări

Ceremonia de înmormântare va avea loc luni, la ora 10.30, la Cimitirul Privat din Comuna Bragadiru.

"Ion Zubaşcu a fost mult apreciat de colegii de breaslă pentru puritatea sa morală ca şi pentru blândeţea şi vocaţia prieteniei pe care le-a arătat întotdeauna. Prin dispariţia sa, poezia română şi lumea literară pe care le-a iubit cu devotament suferă o grea pierdere", se arată în comunicatul remis de Uniunea Scriitorilor din România şi Asociaţia Scriitorilor Bucureşti.

Ion Zubaşcu s-a născut pe 18 iunie 1948, la Dragomireşti, Maramureş. A predat vreme de 15 ani limba şi literatura română în Maramureş. Zubaşcu a făcut parte din cenaclul "Flacăra".

Din 1983 a locuit în Bucureşti, unde a lucrat ca ziarist la numeroase publicaţii, printre care se numără Evenimentul zilei şi România liberă. Şi-a încheiat cariera ca redactor la revista Viaţa Românească.

Ion Zubaşcu a publicat volumele de versuri "Gesturi şi personaje", debutul său la editura Albatros, în 1982, "Copilării" (antologie de scriere creatoare) (1982), "Omul de Cuvânt" (1991), "Întoarcerea la Dumnezeu" (1995), "Omul disponibil (I)" (1999), "Omul disponibil (II)" (2009). Ultima sa carte, "Moarte de om. O poveste de viaţă", a apărut în 2010.

A publicat în majoritatea revistelor prestigioase de literatură din România. A primit numeroase premii pentru poezie, muzică şi jurnalism, iar recent a primit marele premiu al concursului "Cartea Anului 2010" organizat de Reţeaua literară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici