Ponta: Băsescu exagerează cu desfiinţarea TVR, nu cred că asta e soluţia

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că preşedintele Traian Băsescu exagerează atunci când vorbeşte despre desfiinţarea TVR, el apreciind că nu aceasta este soluţia.

651 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu exagerează cu desfiinţarea TVR, nu cred că asta e soluţia

Ponta: Băsescu exagerează cu desfiinţarea TVR, nu cred că asta e soluţia (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

"Şi acuma cu desfiinţarea, cred că se exagerează. N cred că asta e soluţia", a spus Ponta.

El a precizat că şeful statului a dat dreptate celor de la USL, după doi ani, recunoscând că la TVR lucrurile merg prost.

"Preşedintele e de acord cu noi, că noi de doi ani de zile tot spunem că TVR funcţionează prost, că funcţionează politizat, că s-a trasformat într-o tribună politică a preşedintelui prin faptul că fostul director general, domnul Lăzescu, a fost numit chiar de preşedinte, prin faptul că şefa Ştirilor, doamna Culcer, este unul dintre menestrelii regimului Băsescu, prin faptul că în Consiliul de Adminstraţie bătea cu pumnul în masă doamna Meseşan, şefa de comunicare a PDL. Iată că după doi ani preşedintele ne dă dreptate: într-adevăr lucrurile merg prost la TVR", a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că TVR trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe baze noi, el afirmând că acest post de televiziune a ajuns "o afacere" şi dând exemplul unei "televiziuni care funcţionează" în două camere şi este mai dinamică decât postul public.

"TVR trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe alte baze. Nu poate funcţiona aşa. Vezi o televiziune în două camere care funcţionează şi e mai dinamică decât TVR, şi fără datorii. Sigur, nu spune nimeni că nu trebuie să avem o televiziune de stat, dar această televiziune a ajuns o afacere. Iar această realitate v-o poate confirma domnul Lăzescu, că am discutat cu el", a spus Băsescu, răspunzând unei întrebări.

Şeful statului a menţionat că "acolo sunt afaceri de familie".

"E evident că acolo sunt afaceri de familie, sunt afaceri intertrusturi, o televiziune cu 3.500 de salariaţi care cumpără atâta producţie de pe piaţă, nu ştiu ce face cu atâţia salariaţi", a arătat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici