Ponta: Ce văd copiii noştri la televizor în fiecare zi îi îndeamnă la violenţă, agresivitate şi ură

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că siguranţa în şcoli trebuie să crească, el menţionând că "ce văd la televizor în fiecare zi copiii noştri îi îndeamnă la violenţă, agresivitate şi ură".

494 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ce văd copiii noştri la televizor în fiecare zi îi îndeamnă la violenţă, agresivitate şi ură

Ponta: Ce văd copiii noştri la televizor în fiecare zi îi îndeamnă la violenţă, agresivitate şi ură (Imagine: Shutterstock)

Primul-ministru a făcut această afirmaţie într-o videoconferinţă pe care a convocat-o la Guvern şi la care au participat factorii implicaţi în pregătirea noului an şcolar.

"Nu vom putea niciodată să evităm absolut toate incidentele, până la urmă se întâmplă lucruri imposibil de prevenit sau de oprit, însă putem să oprim un fenomen care a evoluat în sens negativ în ultimii ani şi nu putem pur şi simplu să asistăm şi să spunem că: «Aşa e societatea noastră». E într-adevăr o societate mai agresivă, mai violentă. Ceea ce văd la televizor în fiecare zi copiii noştri îi îndeamnă la violenţă, agresivitate şi ură", a spus Ponta.

În opinia premierului, este "esenţial" ca în şcoală şi în apropierea acesteia elevii să fie în siguranţă.

"Degeaba avem profesori buni sau manuale bune, degeaba avem şcoli curate sau vopsite dacă există o stare de nesiguranţă sau dacă avem violenţă în creştere în şcoli, dacă părinţii îşi duc sau îşi iau de la şcoală copiii cu teamă că cine ştie ce s-a întâmplat", a precizat şeful Guvernului.

El le-a cerut miniştrilor de Interne, Administraţiei şi Educaţiei să elaboreze un plan naţional de acţiune având ca scop creşterea siguranţei în mediul şcolar şi colaborarea mai bună între autorităţile locale şi şcolare pe de-o parte, şi Poliţie şi Jandarmerie pe de altă parte.

La rândul său, ministrul Internelor, Radu Stroe, a anunţat că Guvernul a aprobat un memorandum care stabileşte un mod de relaţionare directă între primari, directorii şcolilor şi structurile Ministerului de Interne, documentul având drept scop reducerea violenţei în incinta şi în jurul şcolilor.

Totodată, premierul a citit o statistică în care se arăta că 7% din şcoli nu au garduri împrejmuitoare şi 75% nu au pază.

"În cât timp putem să asigurăm creşterea la şcolile, în special, cu un grad mai mare de pericol? O s-o luăm şi noi treptat că nu poţi să le faci pe toate 75% odată, dar trebuie să găsim zonele, cartierele, în special în marile oraşe, unde e un pericol şi un grad de infracţionalitate ridicat. Acolo, în primul rând, trebuie să facem colaborarea dintre Poliţie, Jandarmerie şi Şcoală. Vreau să facem, nu doar să ridicăm din umeri şi să spunem «Aşa se întâmplă în toată lumea». Încă putem să oprim acest fenofmen şi s-l inversăm ca trend", le-a cerut Ponta participanţilor la videoconferinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici