Raluca Turcan va sesiza Curtea de Conturi şi DNA în legătură cu situaţia de la TVR

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan anunţă, într-o postare pe blog, că va sesiza Curtea de Conturi şi DNA cu privire la situaţia din TVR, reiterând afirmaţia potrivit căreia în instituţie se atribuie contracte fără licitaţie, spărgandu-se în sume mai mici achiziţii de multe sute de mii de euro.

47 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan va sesiza Curtea de Conturi şi DNA în legătură cu situaţia de la TVR

Raluca Turcan va sesiza Curtea de Conturi şi DNA în legătură cu situaţia de la TVR (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Mircea Geoană, cel care invocă o aşa-numită politizare mascată a TVR cu ajutorul ONG-urilor, vădeşte o lectură cu totul ciudată a noului proiect de lege. Probabil că asta e mentalitatea lui; la urmă-urmei, el a făcut deja paşi mari în anexarea TVR la PSD pe vremea când se străduia să devină preşedintele României. Pare că pentru PSD ar fi mai bine că legea să rămână neschimbată. Cine ştie, poate că speră într-o iluzorie revenire la putere şi vrea să menţină TVR drept o goarnă de partid, iar implicarea ONG-urilor le-ar spulberă planurile", scrie Turcan.

Ea apreciază că, din păcate, la TVR se întâmplă acum "lucruri grave".

"Se atribuie contracte fără licitaţie, spargandu-se în sume mai mici achiziţii de multe sute de mii de euro pentru care era nevoie de aprobarea Consiliului de Administraţie. Se foloseşte pretextul că acum nu mai există Consiliu de Administraţie, dar realitatea rămâne aceea că banii publici sunt daţi direct - posibil unei clientele rămasă agăţată de TVR. De aceea voi sesiza Curtea de Conturi şi DNA, pentru a împiedică orice tentativă a lui Alexandru Sassu de a-şi bate joc de banul public", scrie Turcan.

De asemenea, ea consideră că este nevoie ca Alexandru Sassu să fie îndepărtat "rapid şi complet din TVR".

"Susţin în continuare principiul depolitizării conducerilor SRTV şi SRR, însă gravitatea situaţiei din TVR necesită fie numirea unui director interimar (cu mandat determinat, până iese noua lege), fie numirea rapidă a unui Consiliu de Administraţie pe vechea lege. Între timp, procesul elaborării noii legi poate să continue şi să se concretizeze la o data pe care o vom agrea în Parlament. Dacă opoziţia doreşte - «cu bună credinţă» - un răgaz pentru discuţii cât mai aprofundate, cât mai temeinice, sunt absolut de acord, cu condiţia că între timp jefuirea banului public să fie oprită", scrie Turcan.

Ea a afirmat şi sâmbătă că are informaţii că, în ultimele zile, în TVR contractele mari de achiziţii pentru care era nevoie de avizul Consiliului de Administraţie au fost "sparte" în contracte la valori sub 100.000 de euro, pentru a putea fi făcute achiziţii directe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici