România ocupă locul cinci în lume după numărul de spam-uri expediate

România a urcat, în trimestrul al treilea, pe locul cinci într-un clasament mondial al ţărilor din care se expediază mesaje spam, de pe poziţia a opta ocupată în trimestrul anterior, se arată într-un raport al producătorului de soluţii de securitate Panda Security.

31 afișări
Imaginea articolului România ocupă locul cinci în lume după numărul de spam-uri expediate

România ocupă locul cinci în lume după numărul de spam-uri expediate (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

În perioada menţionată, primele zece ţări emitente de spam au diseminat 55% din mesajele nedorite aflate în circulaţie. În rândul primelor cinci clasate se află trei ţări din Europa de Est, iar Marea Britanie a ieşit din top 10.

În trimestrul al treilea, 95% din mesajele email aflate în circulaţie sunt catalogate ca spam. Multe din aceste mesaje sunt trimise de botneţi (acele calculatoare controlate de hackeri), bineînţeles, fără ştirea utilizatorilor acestor calculatoare.

Prima poziţie este ocupată de India, cu aproape 11%, urmată de Brazilia şi Rusia, fiecare cu mai mult de 8%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici