România TV, amendată cu 10.000 de lei pentru imagini sexuale cu Irinel Columbeanu

CNA a decis, joi, să amendeze televiziunea România TV cu 10.000 de lei, pentru difuzarea unei ştiri despre anunţul candidaturii lui Irinel Columbeanu la Primăria Capitalei, ilustrat cu imagini cu tentă sexuală ale căror protagonişti erau omul de afaceri şi o femeie.

558 afișări
Imaginea articolului România TV, amendată cu 10.000 de lei pentru imagini sexuale cu Irinel Columbeanu

Irinel Columbeanu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), România TV a difuzat în cadrul Jurnalului orei 15.00 din 4 ianuarie o ştire cu titlul "Iri, crai de Izvorani/ Iri: mare crai, mare primar".

În timpul prezentării ştirii, prezentatoarea Jurnalului de la România TV a spus: "Vorbim acum despre o altă persoană care este în atenţia opiniei publice. Irinel Columbeanu a decis să se concentreze pe carieră după ce a rămas fără soţie. Va candida la Primăria Capitalei şi îşi pune mari speranţe chiar pe femeie. A avut lipici la ele, iar acum le cheamă şi la urne. Aventurile amoroase ale miliardarului au fost nu doar subiect de presă, ci şi parodiate de Viorica de la Clejani. Vedem despre ce este vorba şi comentăm imediat".

Ulterior, pe România TV a fost difuzată o înregistrare în care omul de afaceri Irinel Columbeanu şi o femeie sunt protagoniştii unor scene sexuale. Fondul muzical folosit pentru ilustrarea înregistrării a fost o melodie interpretată de Viorica din Clejani.

Roxana Niculescu, directorul de programe al România TV, a declarat în faţa CNA că imaginile cu Irinel Columbeanu au fost difuzate o singură dată. "Este o imensă prostie", a mai spus ea, referindu-se la difuzarea respectivelor imagini.

România TV a fost amendată, la propunerea lui Ioan Onisei, cu 10.000 de lei, pentru încălcarea articolului 39, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Este interzisă difuzarea, în cadrul serviciilor de programe de televiziune şi de radiodifuziune, de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor, în special programele care conţin pornografie sau violenţă nejustificată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici