S-a lansat ediţia 2011-2012 a Burselor Europene JTI pentru Jurnalişti. Care sunt condiţiile de participare

Fundaţia Euromonitor pentru Excelenţă şi Agenţia AD Media Consult au anunţat luni, într-un comunicat, continuarea programului "Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti", prin lansarea ediţiei 2011-2012, la care pot aplica atât jurnalişti din România, cât şi din Republica Moldova.

340 afișări
Imaginea articolului S-a lansat ediţia 2011-2012 a Burselor Europene JTI pentru Jurnalişti. Care sunt condiţiile de participare

S-a lansat ediţia 2011-2012 a Burselor Europene JTI pentru Jurnalişti. Care sunt condiţiile de participare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit comunicatului, Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti reprezintă un program de încurajare şi facilitare a pregătirii profesionale şi se adresează jurnaliştilor care doresc să capete o expertiză profesională în problematica europeană. Acest program îi ajută pe participanţi să aprofundeze înţelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcţionarea instituţiilor, relaţionarea între statele membre, precum şi maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.

Programul "Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti" cuprinde trei etape de pregătire profesională:

  • un training specializat, susţinut în România de către specialişti în relaţii europene;

  • o călătorie de studii, de o săptămână, la Bruxelles, pe durata căreia jurnaliştii vor avea ocazia să se întâlnească şi să discute cu oficiali ai Uniunii Europene;

  • stagii de pregătire profesională, timp de trei săptămâni, în cadrul unor prestigioase organizaţii de presă europene.

La încheierea fiecărei faze sunt selectaţi jurnaliştii care vor participa la faza următoare.

În premieră, cu începere de la ediţia 2011-2012, sunt aşteptaţi să aplice la Bursele Europene JTI atât jurnalişti din România, cât şi din Republica Moldova, din presa scrisă, radio, TV şi online, specializaţi în domeniile social, politic şi economic, care trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiţii:

  • experienţa profesională de minim 3 ani,

  • vârsta de până în 35 de ani şi

  • abilităţi de comunicare în limba engleză (cunoaşterea limbii franceze reprezintă un avantaj).

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă: un curriculum vitae, formularul de înscriere disponibil pe site-ul Euromonitor (www.euromonitor.ro), o fotografie color tip paşaport, portofoliu (două materiale de presă relevante pentru domeniile enunţate), trei scrisori de recomandare, de preferinţă una de la superiorul direct sau managerul instituţiei la care lucrează.

Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este 10 octombrie 2011 (inclusiv), toate înscrierile urmând să aibă menţiunea "pentru Bursele Europene JTI". Dosarele de înscriere se vor depune la: Ad Media Consult srl, adresa: strada Erou Iancu Nicolae, numărul 103, vila I-2 Voluntari, judeţul Ilfov.

Preselecţia candidaţilor se va face pe baza dosarului de înscriere, iar selecţia pe baza unui interviu.

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti a fost lansat în 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană, ca o continuare a programului de stagii iniţiat de National Forum Foundation/ Freedom House în anii '90, cu sprijinul Guvernului SUA, iar ulterior, începând cu anul 2000, cu finanţarea JTI. Încă de la început, obiectivul programului a fost dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor tinerilor jurnalişti, prin expunere la realităţile democraţiilor dezvoltate, imersiune în medii culturale diverse şi practica profesională specializată, mai întâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici