Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti, inaugurată peste o lună cu spectacolul "Năpasta"

Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti (TNB) va fi inaugurată peste o lună, cu spectacolul "Năpasta", în regia lui Radu Afrim, a declarat directorul instituţiei, miercuri, înaintea reprezentaţiei "Două loturi", ce inaugurează Sala Mică a TNB, primul spaţiu nou din clădirea în curs de renovare.

423 afișări
Imaginea articolului Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti, inaugurată peste o lună cu spectacolul "Năpasta"

Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti, inaugurată peste o lună cu spectacolul "Năpasta" (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Directorul TNB, Ion Caramitru, a venit în sală cu puţin timp înainte de începerea spectacolului "Două loturi", montat de Alexandru Dabija, după textul omonim al lui I.L. Caragiale.

Caramitru a spus că nu îi stă în fire să facă declaraţii publice înaintea spectacolelor, dar, fiind vorba de inaugurarea primei săli noi a TNB, va face o excepţie. Actorul a povestit spectatorilor că Sala Mică este creată în aşa fel încât să fie un spaţiu versatil de joc.

Directorul TNB a adăugat că spectacolele de la sălile Amfiteatru şi Atelier ale Teatrului Naţional vor fi mutate la Sala Media, deoarece primele două intră în renovare.

Celebrarea lui I.L. Caragiale la TNB se va încheia în noiembrie, cu spectacolul "Conu' Leonida", montat de regizorul Silviu Purcărete.

"Două loturi", spectacolul care a inaugurat Sala Mică a TNB, este o incursiune în latura horror a operei lui I.L. Caragiale. Cu o scenă care se schimbă în funcţie de momentele subiectului, cu personaje machiate în stilul eroilor lui Tim Burton şi cu un povestitor tenebros şi ludic în persoana lui Marius Manole, "Două loturi" este un nou spectacol care demonstrează abilitatea lui Alexandru Dabija de a reinterpreta marii clasici.

Din distribuţie fac parte Ana Ciontea, Corina Moise/Ilona Brezoianu, Eliza Păuna, Nicoleta Lefter/ Valentina Zaharia, Gavril Pătru, Marius Manole, Mădălin Mandin, Daniel Hara, Mihai Munteniţă, Eduard Cârlan/ Axel Moustache, Ionuţ Toader, Dragoş Dumitru, Marcel Bălănescu.

Costumele au fost create de Liliana Cenean, iar decorurile, de Helmut Stürmer. Mişcarea scenică este condusă de Florin Fieroiu.

"Două loturi" face parte din seria de spectacole după textele lui Caragiale montate la Teatrul Naţional Bucureşti la 100 de ani de la moartea marelui scriitor.

Potrivit reprezentanţilor TNB, după ce lucrările de reabilitare se vor încheia, teatrul va avea şapte spaţii de joc: Sala Mare (900 de locuri), Sala Mică (250 de locuri), Sala Studio (598 de locuri), Sala Atelier (300 de locuri), Sala Pictură (286 de locuri), Sala Media şi Amfiteatrul în aer liber.

Sălile Teatrului Naţional, după încheierea lucrărilor de reabilitare, vor fi rezervate atât spectacolelor permanente ale instituţiei, cât şi spectacolelor realizate de studenţi sau mini-stagiunilor unor teatre invitate.

Timpul de execuţie prevăzut pentru renovarea TNB, începută în primăvara anului trecut, este de 28 de luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici