Scenografa Carmencita Brojboiu, nominalizată la cel mai prestigios premiu de teatru din Rusia

Scenografa Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Carmencita Brojboiu, a fost nominalizată la premiile Masca de Aur din Rusia, pentru cea mai bună scenografie a spectacolului "Unchiul Vania'.

167 afișări
Imaginea articolului Scenografa Carmencita Brojboiu, nominalizată la cel mai prestigios premiu de teatru din Rusia

Scenografa Carmencita Brojboiu, nominalizată la cel mai prestigios premiu de teatru din Rusia

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Carmencita Brojboiu a fost nominalizată la Masca de Aur, cel mai prestigios premiu de teatru din Rusia, pentru stagiunea 2009/2010.

"Printre spectacolele nominalizate la cel mai prestigios premiu de teatru din Rusia se află şi spectacolul «Unchiul Vania», de A. P. Cehov, montat de Andrei Şerban la Teatrul Alexandrinski din Sankt Petersburg. Spectacolul a obţinut cinci nominalizări, printre care şi nominalizarea la «Premiul pentru cea mai bună scenografie» pentru Carmencita Brojboiu", se arată în comunicat.

Spectacolul a mai fost nominalizat pentru premiile pentru cel mai bun spectacol din Rusia al anului, cea mai bună regie (Andrei Şerban), cel mai bun actor (Semyon Sytnik) şi cea mai bună actriţă (Julia Marchenko).

Decernarea premiilor Masca de Aur va avea loc în 15 aprilie 2011.

Carmencita Brojboiu este din 2006 membru al companiei Teatrului Maghiar de Stat Cluj şi a făcut scenografia la zeci de spectacole de teatru, teatru de păpuşi, dans şi de operă.

Brojboiu a colaborat sau colaborează cu Alexandrinsky Theatre (Sankt Petersburg, Rusia), Bristol Old Vic (Bristol, Anglia) Theatre Centre (Londra, Anglia), Clear Day Productions (Londra, Anglia) Sherman Theatre (Cardiff, Londra), Spring Theatre (Atena, Grecia), Teatrul Regional şi Municipal din La Mia (Grecia), Novosadko Pojoriste - Teatrul Municipal din Novi Sad (Serbia) şi cu majoritatea teatrelor din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici