Se împlinesc 81 de ani, duşi „Pe aripile vântului”. Pe 15 decembrie 1939 avea loc premiera capodoperei cinematografice

  • Pe 15 decembrie 1939, avea loc premiera filmului "Pe aripile vântului"
  • Vivian Leigh a primit Oscar-ul pentru Cea mai bună actriţă
  • A avut cele mai mari încasări ale unei pelicule până atunci şi a continuat să deţină recordul timp de un sfert de secol.
800 afișări
Imaginea articolului Se împlinesc 81 de ani, duşi „Pe aripile vântului”. Pe 15 decembrie 1939 avea loc premiera capodoperei cinematografice

Este una dintre cele mai iubite pelicule din istoria cinematografiei. În urmă cu 81 de ani, pe 15 decembrie 1939, avea loc premiera filmului "Pe aripile vântului", în regia lui Victor Fleming, cu Vivien Leigh şi Clark Gable.

„Pe aripile vântului” a stârnit imaginaţia şi aplauzele lumii întregi. Marele ecran nu a mai văzut o poveste de dragoste comparabilă cu cea a lui Rhett Butler şi Scarlet O’Hara.

Producţia acestei capodopere cinematografice a fost dificilă încă de la început. Filmările au fost amânate timp de doi ani. Producătorii voiau să se asigure că Gable va accepta rolui lui Rhett Butler. Şi căutările pentru Scarlet au fost grele. Peste 1.400 de actriţe s-au prezentat atunci la casting.

Scarlet O’Hara i-a adus lui Vivian Leigh premiul Oscar pentru Cea mai bună actriţă. Iată ce spunea Leigh despre cariera de actor.

„Cred că singurul lucru interesant este să joci cât mai multe roluri diferite. Cred că şabloanele sau acelaşi tip de personaj reprezintă de fapt o ameninţare pentru un actor, deoarece te obişnuieşti cu ceea ce poate face cineva şi nu te mai surprinde.”

Scarlet O’Hara ne-a lăsat tuturor câteva replici memorabile, care ne pot ajuta să mergem mai departe, indiferent de greutăţi: „Dumnezeu mi-e martor, voi trece cu bine peste toate. Şi când totul se va fi terminat, nu voi mai trăi niciodată foamea” sau „Până la urmă, mâine este o nouă zi! ”

„Pe aripile vântului” a înregistrat un succes imens, încă de la lansare. A avut cele mai mari încasări ale unei pelicule până atunci şi a continuat să deţină recordul timp de un sfert de secol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici