Senatul a adoptat proiectul pentru instituirea pe1 noiembrie a Zilei Naţionale a Radioului

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul legislativ prin care pe 1 noiembrie este instituită ca Ziua Naţională a Radioului, zi în care autorităţile centrale şi locale pot organiza manifestări culturale dedicate acestei sărbători.

188 afișări
Imaginea articolului Senatul a adoptat proiectul pentru instituirea pe1 noiembrie a Zilei Naţionale a Radioului

Senatul a adoptat proiectul pentru instituirea pe1 noiembrie a Zilei Naţionale a Radioului

Proiectul a fost adoptat cu 58 de voturi „pentru” şi 10 abţineri.

Potrivit raportului comisiei sesizate, „iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 1 noiembrie ca Ziua Naţională a Radioului, propunându-se ca autorităţile administraţiei publice centrale şi locale să poate organiza manifestări cu caracter cultural-ştiinţific dedicate sărbătoririi acestei zile sau să poată acorda sprijin logistic/financiar organizaţiilor neguvernamentale sau altor instituţii care organizează astfel de manifestări. Potrivit Expunerii de motive, pe 1 noiembrie 1928, la ora 17.00 a început emisia oficială a postului de radio din Bucureşti”.

Conform formei iniţiatorului, „se instituie ziua de 1 noiembrie ca Ziua Naţională Radioului”.

De asemenea, potrivit sursei citate, „autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot organiza manifestări cu caracter cultural-ştiinţific dedicate sărbătoririi acestei zile sau pot acorda sprijin logistic şi/sau financiar organizaţiilor neguvernamentale sau altor instituţii care organizează astfel de manifestări”.

Un alt aspect motivat în expunerea de motive constă în faptul că, „scopul prezentei iniţiative legislative este ca, în anul în care sărbătorim centenarul unităţii naţionale şi 90 de ani de existenţă a Societăţii Românede Radiodifuziune, să ofere o recunoaştere a rolului determinant al radioului în istoria României şi un prilej de sărbătoare naţională pentru toţi cei care - jurnalişti, tehnicieni, artişti - s-au pus în slujba transmiterii valorilor pe calea undelor”.

Proiectul legislativ a fost înregistrat la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici