Spectacolul "Candid", al Teatrului "Ţăndărică", reprezentat la Lisabona

Spectacolul "Candid", al Teatrului "Ţăndărică", în regia lui Cristian Pepino, va fi reprezentat sâmbătă, la Lisabona, cu prilejul Sărbătorii Franconiei.

75 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "Candid", al Teatrului "Ţăndărică", reprezentat la Lisabona

Spectacolul "Candid", al Teatrului "Ţăndărică", reprezentat la Lisabona (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

Spectacolul va avea loc sâmbătă, la Teatro Meridional din Lisabona.

"Candid" în viziunea lui Cristian Pepino este un spectacol alert, plin de culoare şi ritm, jucat într-un amalgam de limbi, lucru care dă o deosebită savoare montării şi care, pe lângă mijloacele clasice ale animaţiei, foloseşte tehnica proiecţiei digitale. Nuvela lui Voltaire este "citită" cu inventivitate şi umor de regizor, iar esenţa fiecărei întâmplări sintetizează de fapt ideile umaniste despre putere, libertate, iubire, război. Trimiterile din subtext, subliniate cu dexteritate în mânuirea păpuşilor-personaje de către artiştii Mihai Dumitrescu, Liliana Gavrilescu, Georgiana Dinescu, Roxana Vişan şi Marin Fagu, îndeamnă la o reflecţie mai atentă asupra condiţiei umane, o reflecţie însă făcută cu seninătate şi (auto)ironie.

Sărbătoarea Francofoniei din Lisabona a devenit o sărbătoare populară în Lisabona şi reuneşte în acest an momente artistice propuse de Andorra, Belgia, Canada, Coasta de Fildeş, Egipt, Elveţia, Franţa, Georgia, Luxemburg, Maroc, România, Republica Moldova, Senegal, Tunisia şi Uruguai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici