Spitalul Elias: Olga Tudorache, diagnosticată cu tulburare ischemică tranzitorie. Actriţa a părăsit secţia de Terapie Intensivă

Actriţa Olga Tudorache a fost diagnosticată cu tulburare ischemică tranzitorie, apărută pe fondul unor suferinţe cronice existente, starea ei este bună şi a părăsit secţia de Terapie Intensivă, informează, luni, Spitalul "Elias" din Capitală.

2433 afișări
Imaginea articolului Spitalul Elias: Olga Tudorache, diagnosticată cu tulburare ischemică tranzitorie. Actriţa a părăsit secţia de Terapie Intensivă

Olga Tudorache (Imagine: Emil Badea/Mediafax foto)

Olga Tudorache a fost internată duminică la Spitalul Universitar de Urgenta "Elias", cu suspiciunea de accident vascular cerebral.

"În urma investigaţiilor imagistice efectuate s-a infirmat această suspiciune diagnostică şi s-a apreciat că este vorba de o tulburare ischemică tranzitorie apărută pe fondul unor suferinţe cronice existente. Starea dânsei de sănătate este bună, a părăsit secţia de Terapie Intensivă, este conştientă, cooperantă şi nu doreşte să fie făcute publice alte informaţii", a precizat Spitalul "Elias" într-un comunicat de presă transmis agenţiei MEDIAFAX.

Olga Tudorache juca, duminică seară, în spectacolul "Peşte cu mazăre" al Teatrului Metropolis, când i s-a făcut rău pe scenă, iar reprezentanţii instituţiei au chemat ambulanţa.

Actriţa a fost transportată la spital, unde a fost internată cu suspiciune de accident vascular cerebral.

Născută la 11 octombrie 1929, Olga Tudorache are o carieră în teatru de peste 50 de ani. În toamna anului 1951, aceasta a fost angajatǎ la Teatrul Tineretului din Bucureşti, unde şi-a desfăşurat activitatea neîntrerupt, până în anul 1966, când instituţia a fuzionat cu Teatrul Nottara. S-a angajat la Teatrul Mic, unde a lucrat până în 1978. Din 1976, ea a fost conferenţiar universitar la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L.Caragiale", la catedra de actorie. A avut şase promoţii de actori, până la pensionare (1997), iar retragerea efectivă din învăţământ a avut loc în anul 2000.

Pe scena Naţionalului bucureştean, Olga Tudorache şi-a făcut o revenire spectaculoasă, în 1 997, cu spectacolul "Regina mamă" de Manlio Santanelli. De asemenea, spectatorii au admirat-o, în rolul Emilia din "Cimitirul păsărilor" de Antonio Gala, la Teatrul Mic. În plus, în noiembrie 2005 Olga Tudorache a apărut în faţa publicului, la Theatrum Mundi - care a devenit în 1 noiembrie 2007 Teatrul Metropolis - într-o dublă ipostază: de regizor şi interpret al spectacolului "Peşte cu mazăre".

A primit mai multe premii ale Uniunii Teatrale din România (UNITER): premiul pentru întreaga activitate (1995), premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din spectacolul "Regina Mamă", de Manlio Santanelli (martie, 1999), Diploma de popularitate (2002).

În martie 2006, actriţa Olga Tudorache a fost decorată de către preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce, la propunerea ministrului Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici