Steagul României, prezentat artistic la Guvernul lituanian: Castelul Bran înroşit şi siluete de gemeni - FOTO

Steagul României a fost prezentat la sediul Guvernului lituanian, unde premierul Ponta este în vizită oficială, într-o viziune artistică în care apar Castelul Bran înroşit şi siluete de gemeni legaţi ombilical, alături de tablouri înfăţişând în manieră similară drapelele celorlalte state membre UE.

2116 afișări
Imaginea articolului Steagul României, prezentat artistic la Guvernul lituanian: Castelul Bran înroşit şi siluete de gemeni - FOTO

Steagul României, prezentat artistic la Guvernul lituanian: Castelul Bran înroşit şi siluete de gemeni (Imagine: Ovidiu Barbulescu/Mediafax)

Expoziţia a fost realizată de către un grup de pictori lituanieni, cu ocazia deţinerii de către Lituania a preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene.

Membrii din delegaţia României au interpretat imaginile cu drapelul României ca având legătură cu Dracula, în cazul Castelului Bran, şi cu relaţiile apropiate dintre români.

La rândul lor, oficialii Guvernului lituanian au precizat că tablourile reprezintă viziunea artiştilor, pe care ei nu o cunosc, şi că tabloul cu drapelul României a fost aprobat de către ambasadorul ţării la Vilnius.

În aceeaşi viziune artistică, drapelul Franţei, de exemplu, prezintă un sat într-un medalion, cel al Olandei este redat cu imagini ale unor mori de vânt şi copii, cel al Belgiei este prezentat cu mai multe feţe umane, iar cel al Uniunii Europene redă un grup de oameni, încolonaţi, alături de steluţe galbene.

Premierul Victor Ponta se află, marţi, în vizită oficială în Lituania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici