Stelian Tănase: Consider că nu mi s-ar potrivi funcţia de director general al Realitatea TV

Stelian Tănase a declarat, pentru MEDIAFAX, că a refuzat funcţia de director general al Realitatea TV, spunând că a constatat că nu i se potriveşte un astfel de post şi că are puncte de vedere diferite de cele ale managementului televiziunii.

109 afișări
Imaginea articolului Stelian Tănase: Consider că nu mi s-ar potrivi funcţia de director general al Realitatea TV

Stelian Tănase: Consider că nu mi s-ar potrivi funcţia de director general al Realitatea TV (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Stelian Tănase spune că nu îşi doreşte să conducă Realitatea TV la aproape patru luni de când conducerea Realitatea Media a anunţat că acesta va fi directorul general al televiziunii.

"Au fost nişte discuţii, dar avem puncte de vedere diferite. Eu mi-am prezentat proiectul, toată lumea a fost de acord, la aplicare a fost mai greu. Când a apărut această propunere (de a ocupa postul de director general, nr.) nu era în planul meu să conduc Realitatea TV, am refuzat multe funcţii de conducere. M-am gândit şi consider că nu mi s-ar potrivi. Am refuzat numirea, nu am semnat un contract", a declarat pentru MEDIAFAX Stelian Tănase.

El a spus că s-a implicat timp de două luni în conducerea postului Realitatea TV, alături de Sebastian Ghiţă şi Sorin Enache, chiar dacă nu a semnat niciodată un contract de director general al televiziunii.

"Discuţiile cu ei au fost foarte prietenoase, nu am o supărare cu cei care conduc Realitatea TV. Nu ne-am certat, suntem în continuare prieteni", a precizat Stelian Tănase.

Întrebat dacă i-a informat de decizia sa pe Sorin Ovidiu Vîntu, cel care patronează trustul Realitatea, şi pe Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, Stelian Tănase a afirmat: "La începutul lunii decembrie i-am informat personal pe amândoi".

Totodată, Stelian Tănase a spus că pe 31 decembrie 2010 i-a expirat contractul de realizator TV la Realitatea TV. "Sunt încă la Realitatea TV până lucrurile sunt definitive. Ieri (luni, nr.) am avut o discuţie telefonică cu domnul Sebastian Ghiţă, urmând să văd dacă au o ofertă pentru mine. Dacă o să aibă o ofertă, o să discut cu ei", a explicat Tănase.

Întrebat dacă a primit oferte de la alte televiziuni, Stelian Tănase a confirmat, însă a precizat că a refuzat negocierile, pentru că încă nu s-au definitivat discuţiile cu Realitatea TV. "Ieri (luni, nr.) mi s-a propus să merg la o discuţie să vedem dacă am putea colabora, dar am refuzat, cât sunt încă la Realitatea TV", a mai spus Stelian Tănase.

Contactat de MEDIAFAX, Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a declarat că nu doreşte pentru moment să comenteze. El a precizat că nu cunoaşte declaraţiile pe care le-a făcut Stelian Tănase.

Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea-Caţavencu, a declarat în 29 septembrie 2010, pentru MEDIAFAX, că Stelian Tănase va ocupa funcţia de director general al Realitatea TV.

La momentul respectiv, Stelian Tănase, care se afla la Paris, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a aflat telefonic despre numirea sa în funcţia de director general, poziţie pe care o va ocupa de la 1 octombrie 2010. "Mi-am dat acceptul prin telefon. Am discutat cu patronul postului, Sorin Ovidiu Vîntu (...) şi a fost o surpriză pentru mine că lucrurile s-au devansat. Este o discuţia mai veche la vârf. Eu am un proiect în cap pe care vreau să-l realizez (...) O să luăm punct cu punct problemele, pentru că eu nu am fost niciodată implicat în partea administrativ - financiară a postului, deşi sunt acolo de zece ani", a explicat atunci Stelian Tănase.

Ulterior, în octombrie 2010, Stelian Tănase s-a prezentat în calitate de director general al Realitatea TV şi a fost alături de o echipă formată din manageri ai televiziunii la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru a obţine prelungirea cu nouă ani a licenţei audiovizuale a Realitatea TV.

Stelian Tănase este scriitor, politolog, publicist şi analist politic. În ultimul an, Stelian Tănase a fost moderatorul emisiunilor "3x3" şi "Tănase şi Dinescu", la Realitatea TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici