Tănase face apel la CA să renunţe la apartenenţe politice şi comandamente străine de interesele TVR

Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, face apel, într-o scrisoare adresată membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al instituţiei, ca "pentru binele TVR" să renunţe la "apartenenţe politice sau de «comandamente» străine de interesele Televiziunii Române".

251 afișări
Imaginea articolului Tănase face apel la CA să renunţe la apartenenţe politice şi comandamente străine de interesele TVR

Tănase face apel la CA să renunţe la apartenenţe politice şi comandamente străine de interesele TVR (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Stelian Tănase a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că este "un succes foarte important" aprobarea grilelor de toamnă ale TVR de CA.

"Am găsit un Consiliu de Administraţie mai rezonabil, mai dispus să conlucreze înspre binele TVR", a precizat pentru MEDIAFAX Stelian Tănase.

El a mai spus că la acest succes a contribuit şi înlocuirea în CA al TVR a lui Corneliu Calotă cu supleantul său, Adrian Ștefan Bădescu. Acesta din urmă a participat, luni, pentru prima dată la o şedinţă a CA al TVR.

"A fost mai bine, mai cooperant, mai aplicat", a spus Stelian Tănase, referindu-se la Adrian Ştefan Bădescu.

Totodată, Stelian Tănase a spus că a adresat membrilor Consiliului de Administraţie al TVR şi o scrisoare deschisă, însă a refuzat să precizeze ce conţine aceasta.

În scrisoarea obţinută de agenţia MEDIAFAX, Stelian Tănase spune că, pe 1 aprilie, plenul Camerelor reunite a validat, cu 327 de voturi "pentru" şi 14 voturi "împotrivă", componenţa unui nou Consiliu de Administraţie al Televiziunii Române.

"La începutul lunii septembrie, s-au împlinit şase luni de «activitate» a acestui Consiliu. De atunci şi până azi, însă, nu a fost decisă şi implementată nicio măsură administrativ-organizatorică. Cauzele sunt: 1) inexistenţa unei concepţii de dezvoltare a societăţii, conform Legii nr. 41/1994 Art 27 lit a) şi 2) dependenţa CA de voturi exprimate politic", spune Stelian Tănase în scrisoarea adresată membrilor CA.

Acesta îi roagă pe membrii CA al TVR să ia act "de necesitatea unei abordări a situaţiei grave a SRTv şi de marile răspunderi" pe care le au cu toţii în calitate de membri ai CA.

"Avem nevoie urgent de un plan de acţiune pentru a salva TVR, dar şi de voinţa de a-l duce la îndeplinire. Consider că doar cu un efort comun, care să nu fie grevat de apartenenţe politice sau de «comandamente» străine de interesele Televiziunii Române, poate aduce beneficii concrete instituţiei pe care o administrăm şi publicului telespectator", mai spune Stelian Tănase în scrisoare.

Pe de altă parte, Stelian Tănase a declarat, pentru MEDIAFAX, că le-a cerut membrilor Consiliului de Administraţie al TVR să se retragă, dacă sunt agenţi sub acoperire.

El a mai spus că intenţionează să facă acelaşi demers şi în cazul membrilor Comitetului Director al TVR, dar şi în cazul jurnaliştilor Televiziunii Române.

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune a aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, grilele de toamnă ale TVR, în care se regăsesc emisiunile cu Moise Guran, Sorin Avram, Cornel Nistorescu şi Dragoş Pătraru.

Surse din TVR au declarat luni, pentru MEDIAFAX, că CA al TVR a aprobat grilele cadru ale TVR 1, care prevăd difuzarea unor emisiuni informative şi de publicistică după Telejurnalul de la ora 20.00.

Grilele TVR urmează să fie trimise în următoarea perioadă la Consiliul Naţional al Audiovizualului, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici