Televiziunea Mediaset Italia, din grupul lui Silvio Berlusconi, va fi lansată în România

Televiziunea Mediaset Italia, parte a grupului italian Mediaset controlat de Silvio Berlusconi, va fi lansată şi pe piaţa audiovizualului românesc, a declarat pentru MEDIAFAX Anda Mânza, Senior Sales Manager Chello Networks SRL, compania care deţine drepturile de distribuţie a canalului în România.

756 afișări
Imaginea articolului Televiziunea Mediaset Italia, din grupul lui Silvio Berlusconi, va fi lansată în România

Televiziunea Mediaset Italia, din grupul lui Silvio Berlusconi, va fi lansată în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În trecut, în România s-au cerut foarte mult canalele lui Silvio Berlusconi, însă el nu a vrut să le ofere pentru Europa de Est. Acum avem dreptul să difuzăm Mediaset Italia în România şi sperăm să dăm lovitura cu acest canal. Deocamdată, canalul Mediaset Italia va fi retransmis doar în limba italiană şi, pe măsură ce va exista un interes crescut şi la cererea expresă, îl vom traduce şi în limba română", a spus Anda Mânza, prezentă, miercuri, la Convenţia de Comunicaţii prin Cablu.

Ea a precizat că societatea Chello Networks SRL, parte a companiei Chello Central Europe, deţine drepturile exclusive de distribuţie în România a canalului Mediaset Italia. În momentul de faţă, Chello Networks SRL poartă negocieri cu operatorii de cablu şi DTH din România, pentru distribuţia canalului Mediaset Italia în grilele lor.

Anda Mânza a explicat că televiziunile din cadrul grupului italian Mediaset nu mai pot fi văzute în România de la jumătatea anilor '90. Ea a spus că televiziuni din cadrul grupului media controlat de Silvio Berlusconi, printre care Canale 5, au putut fi văzute în România înainte de apariţia Legii drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996). "Am vrut să le păstrăm când a apărut Legea drepturilor de autor, dar nu am reuşit să obţinem drepturile şi a trebuit să le scoatem din grilele de programe. Am rămas cu Rai-urile, care sunt mai conformiste, însă pentru prima dată Silvio Berlusconi şi-a dat acceptul pentru distribuţia Mediaset Italia în România", a explicat Anda Mânza.

Mediaset Italia este o canal internaţional pe satelit, lansat în anul 2009. Mediaset Italia difuzează în mare parte divertisment (peste 50%), dar şi ştiri, seriale, sitcom-uri etc. Mediaset Italia difuzează şi cele mai bune programe preluate de pe cele trei canale principale ale grupului Mediaset - Canale 5, Italia 1 şi Rete 4.

Postul Mediaset Italia se adresează celor circa 60 de milioane de italieni care trăiesc în lume, dar şi oamenilor care iubesc Italia, cultura şi frumuseţea ei.

Mediaset Italia este retransmis şi în Franţa, Belgia, Slovenia, Elveţia şi Canada.

Grupul italian de media Mediaset este controlat de primul ministru Silvio Berlusconi.

Chello Central Europe este proprietarul unor branduri cunoscute de conţinut în Europa Centrală. Portofoliul curent de televiziuni din România include Minimax, Sport 1, Sport M, TV Paprika, Fine Living Network, Zone Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Romantica, MGM, Outdoor Channel şi Food Network.

Chello Central Europe este parte din Chellomedia, divizia europeană de conţinut a Liberty Global, Inc. Chellomedia îşi desfăşoară activitatea la nivel global prin intermediul companiei Chello Zone, pe care o deţine în totalitate.

În România, Chello Zone îşi desfăşoară operaţiunile prin intermediul societăţii Chello Networks SRL, condusă de Dorian Ciubuc.

Cea de-a 15-a ediţie a Convenţiei de Comunicaţii prin Cablu - singurul târg românesc de televiziune şi echipamente destinate comunicaţiilor prin cablu - a debutat marţi la Bucureşti şi se va încheia miercuri, evenimentul fiind organizat de Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu (ACC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici