Timofti: Am discutat despre atragerea posturilor TV şi Radio din România în Moldova

Preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, a declarat, marţi, la Chişinău, că i-a spus omologului său, Klaus Iohannis că doreşte mai multe investiţii româneşti în Republica Moldova, inclusiv în domeniul audiovizual.

140 afișări
Imaginea articolului Timofti: Am discutat despre atragerea posturilor TV şi Radio din România în Moldova

Timofti: Am discutat despre atragerea posturilor TV şi Radio din România în Moldova (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

“I-am spus că îmi doresc ca în Republica Moldova să vină mai multe investiţii româneşti în toate domeniile, inclusiv în audiovizual”, a declarat, marţi, preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, la conferinţa de presă comună cu preşedintele român, Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială la Chişinău.

Întrebat cum ar putea veni investitori români în audiovizual, având în vedere concurenţa neloială a televiziunilor ruse sprijinite deseori de Kremlin, preşedintele Nicolae Timofti a declarat: “Am spus că am discutat numai problema ca noi să găsim acele posibilităţi, căi ca să atragem posturile de televiziune, radio româneşti la noi în R. Moldova, să dăm posibilitatea să funcţioneze aşa cum funcţionează posturile de televiziune ruseşti”.

Timofti a mai spus că trebuie creat “un spaţiu legal” pentru ca posturile din România să poată funcţiona în R. Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici