Titus Corlăţean: Până acum, nu a prea existat consultare între MAE şi ICR

Ministrul de Externe Titus Corlăţean afirmă, la Digi 24, că are "viziuni şi evaluări parţial diferite cu ICR", că e nevoie de o "legătură mai strânsă, o consultare măcar, dacă nu o coordonare, între cele două instituţii", iar până acum această coordonare "nu a prea fost".

154 afișări
Imaginea articolului Titus Corlăţean: Până acum, nu a prea existat consultare între MAE şi ICR

Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

El a mai apreciat şi că este necesară "o atenţie foarte mare la regulamente şi dispoziţiile legale".

Ministrul a răspuns şi preşedintelui ICR, care afirmase într-un interviu la RFI că angajaţii ICR pe care a vrut să îi concedieze "apelează la relaţiile din Ministerul de Externe".

"Resping foarte clar orice afirmaţie privind pretinsa influenţă sau lobby pe lângă Ministerul de Externe. Aş vrea să îl văd pe cel care a făcut intervenţie la MAE sau la mine ca să rămână la post în continuare şi a avut succes. Încercări au fost, dar nu am răspuns la telefon, nici la SMS", a declarat Corlăţean, invitat la emisiunea Imparţial de la Digi 24.

Întrebat despre concursurile organizate de ICR pentru ocuparea unor posturi în străinătate, concursuri unde e nevoie şi de acordul MAE, ministrul de Externe a răspuns: "Ministrul de Externe nu poate să semneze ca primarul o chestiune în legătură cu care nu a fost informat şi a aflat din presă, o chestiune în legătură cu care nu a fost consultat în realitate. Decizia de numire a unui director sau director adjunct la un sediu ICR din străinătate e luată prin ordin comun al ministrului de Externe, ministrului Culturii şi directorului ICR. Sunt trei decidenţi. În dreptul român se spune că acela care poate mai mult poate şi mai puţin şi mă gândesc aici la procedurile de selecţie, procedurile de desfăşurare a concursului etc. Ministerul Afacerilor Externe nu a avut de a face până acum cu aceste lucruri. Nu a fost informat în prealabil şi nu a fost consultat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici