Turcia deblochează Twitter şi YouTube

Twitter şi YouTube au fost deblocate, marţi, în Turcia, după ce au înlăturat conţinutul care ofensa Guvernul de la Ankara, relatează DPA, în pagina electronică.

144 afișări
Imaginea articolului Turcia deblochează Twitter şi YouTube

Turcia deblochează Twitter şi YouTube (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Site-urile au fost blocate luni, la solicitarea procurorilor, care au afirmat că fotografii cu procurorul luat ostatic săptămâna trecută de doi militanţi de stânga au circulat online.

Procurorul şi cei doi militanţi au fost ucişi la încheierea unei luări de ostatici care a durat opt ore într-un tribunal din Istanbul. Procurorul investiga cazul unui tânăr ucis de poliţie în timpul protestelor antiguvernamentale, iar militanţii erau nemulţumiţi de progresele lente înregistrate în acest dosar.

Agenţia publică Anadolu a declarat că un tribunal a emis un ordin care le-a permis autorităţilor să închidă site-urile care difuzează fotografia procurorului luat ostatic.

Twitter şi YouTube au fost blocate şi anul trecut înaintea alegerilor locale, dar interdicţiile au fost ridicate ulterior de un tribunal. Turcia va organiza alegeri parlamentare în iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici