Un documentar despre uraganul Sandy va fi difuzat pe 25 noiembrie de National Geographic Channel

Un documentar despre uraganul Sandy va fi difuzat în premieră în data de 25 noiembrie, de la ora 22.00, pe National Geographic Channel, la nivel internaţional, inclusiv în România.

310 afișări
Imaginea articolului Un documentar despre uraganul Sandy va fi difuzat pe 25 noiembrie de National Geographic Channel

Un documentar despre uraganul Sandy va fi difuzat pe 25 noiembrie de National Geographic Channel (Imagine: channel.nationalgeographic.com)

În acest documentar, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, telespectatorii vor afla informaţii despre uraganul în care şi-au pierdut viaţa aproape 200 de oameni. Documentarul aduce laolaltă relatările celor care au reuşit să scape cu viaţă din acest uragan, ale celor din echipele de intervenţie, ale experţilor meteorologi etc.

Unul dintre materialele video create de amatori înfăţişează o explozie la centrala electrică ConEd din New York. "Părea ceva extras dintr-un film ştiinţifico-fantastic şi toată lumea urla", explică John Mattiuzzie, realizator de documentare şi locuitor din Brooklyn.

Publicul va afla şi mărturia unei familii care a înregistrat cu camera telefonului trei copaci prăbuşindu-se în faţa casei lor. "N-am mai simţit niciodată aşa ceva (...) casa ta e locul cel mai sigur pe care-l ştii şi să te simţi în pericol acolo este un sentiment absolut terifiant… de parcă eram într-un film de groază", spune John Mateer.

De asemenea, telespectatorii vor afla, în premieră, opinia managerului Social Media din cadrul Departamentului de Pompieri New York, Emily Rahimi, care dezvăluie cum a răspuns mesajelor de pe Twitter deoarece linia 911 devenise inaccesibilă. "Această furtună a fost cu siguranţă o furtună a secolului al XXI-lea. Cred că a fost prima furtună în timpul căreia reţelele sociale au fost folosite pentru solicitarea de ajutor", relatează Rahimi în cadrul documentarului.

"Uraganul Sandy s-a dovedit a fi o calamitate naturală de proporţii istorice - monstruoasă ca magnitudine, şocantă ca grad de distrugere şi capabilă să remodeleze un întreg peisaj urban", afirmă Hamish Mykura, vicepreşedinte şi director al diviziei de conţinut internaţional pentru NGCI. "Documentarul înfăţişează în imagini impresionante cum s-au desfăşurat tragicele evenimente – maşini plutind pe străzile din Manhattan, întregi cartiere înghiţite de apele furioase. Filmul explică forţele neobişnuite ale naturii care au împins furtuna de-a lungul unei regiuni vaste, locuite de milioane de oameni, aruncaţi deodată în haos".

Jeremy Dear, vicepreşedinte senior al Departamentului de programe în cadrul Pioneer Productions, a afirmat: "Uraganul Sandy a devastat New York şi New Jersey şi a afectat mii de comunităţi şi milioane de oameni din regiunile Atlanticului de Mijloc şi din statele nord-estice americane. Am realizat nenumărate ore de programe despre condiţiile climatice anterior, dar natura acestei furtuni conferă o notă excepţională documentarului. Filmul va examina consecinţele trecerii devastatoare a uraganului Sandy utilizând grafica computerizată, secvenţe video din jurnale televizate, înregistrări video de amator şi interviuri".

Pioneer Productions a mai creat pentru NGC documentarul "Witness: Disaster", precum şi alte documentare despre condiţii meteorologice extreme precum "Raging Planet", "Britain's Worst Weather" şi "The Year the Earth Went Wild".

"Uraganul Sandy" este produs de Pioneer Productions pentru National Geographic Channel (NGC). Pentru Pioneer, Stuart Carter şi Bob Strange sunt producătorii executivi, producător este Andrew Barron. Pentru NGCI, vicepreşedinte executiv şi director al diviziei de conţinut internaţional este Hamish Mykura.

Companie deţinută de National Geographic Television (NGT) şi FOX Entertainment Group, National Geographic Channels International (NGCI) sprijină angajamentul Societăţii National Geographic de a explora, proteja şi educa prin cele şase televiziuni ale sale: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure şi Nat Geo Music.

La nivel global, National Geographic Channel (inclusiv NGC U.S. care este o companie joint-venture între NGT şi Fox Cable Networks Group) este disponibil în 440 milioane de case, în 171 tari, în 38 de limbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici