Un spot Antena 3, în care Băsescu îşi cheamă susţinătorii la vot, oprit de la difuzare de CNA

CNA a decis, joi, să oprească de la difuzare un spot al Antena 3, care conţine mesajul "Duminică, preşedintele suspendat îşi cheamă susţinătorii la vot", membrii Consiliului precizând că Traian Băsescu a declarat public că îşi îndeamnă electoratul să nu meargă la referendum.

816 afișări
Imaginea articolului Un spot Antena 3, în care Băsescu îşi cheamă susţinătorii la vot, oprit de la difuzare de CNA

Un spot Antena 3, în care Băsescu îşi cheamă susţinătorii la vot, oprit de la difuzare de CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să aplice o decizie de intrare de îndată în legalitate în privinţa spotului care conţine mesajul "Duminică, preşedintele suspendat îşi cheamă susţinătorii la vot". Spotul a fost difuzat de postul Antena 3 din 25 iulie, potrivit membrilor CNA.

Membrii Consiliului au apreciat că, la difuzarea acestui spot, nu s-a ţinut cont de faptul că, în data de 24 iulie, Traian Băsescu a declarat public, la postul Radio România Actualităţi, că îşi îndeamnă electoratul să nu vină la vot la referendum.

Astfel, conţinutul spotului are un mesaj contrar, de natură să-i dezinformeze pe susţinătorii lui Traian Băsescu.

Decizia Consiliului a avut în vedere obligaţia Antena 3 de a respecta articolul 1 din Decizia CNA nr. 586 din 10 iulie 2012 pentru reflectarea pe posturile de radio şi de televiziune a referendumului privind demiterea preşedintelui, potrivit căreia "reflectarea evenimentelor legate de referendum trebuie să respecte obligaţiile legale privind informarea corectă, imparţialitatea şi pluralismul de opinii, protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici