Un tânăr cinefil român poate face parte din juriul Venice Days al Festivalului de film de la Veneţia

Cinefilii români cu vârsta între 18 şi 25 de ani sunt invitaţi să concureze pentru un loc în juriul secţiunii Zilele Veneţiei/ Venice Days a prestigiosului festival de film care are loc în oraşul italian, între 27 august şi 6 septembrie, informează Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR).

98 afișări
Imaginea articolului Un tânăr cinefil român poate face parte din juriul Venice Days al Festivalului de film de la Veneţia

Un tânăr cinefil român poate face parte din juriul Venice Days al Festivalului de film de la Veneţia (Imagine: Adrian Paduretu/ Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, NCRR din Bucureşti îi invită pe cinefili să ia parte la organizarea celei de-a cincea ediţii a "28 Times Cinema" din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, putând face parte din juriul tânăr al evenimentului.

Lansată cu mare succes în 2010, în parteneriat cu secţiunea Zilele Veneţiei (Giornate degli Autori) şi Parlamentul European, această iniţiativă reuneşte 28 de tineri cinefili din statele membre ale Uniunii Europene.

Persoanele care vor să participe trebuie să trimită, până pe 26 aprilie, pe e-mail un CV scurt, o scurtă declaraţie (10 rânduri) în care să descrie motivele pentru care ar trebui să fie considerat cel mai potrivit pentru această oportunitate, precum şi o descriere în limba engleză (cinci propoziţii) a trei scene din trei filme recent văzute la cinema, în România. Adresele de e-mail la care pot fi trimise CV-urile sunt asociatia.macondo@gmail.com şi diana@asociatiamacondo.ro.

Odată ajuns la Veneţia, câştigătorul va fi cazat, va avea acces prioritar la toate proiecţiile din secţiunea Zilele Veneţiei (Giornate degli Autori), va putea viziona filmele care sunt în competiţia pentru premiul LUX, va lua parte la mese rotunde, discuţii şi dezbateri cu realizatori de film, va avea ocazia să scrie pe blogul festivalului şi pe reţelele sociale Europa Cinemas şi să participe la o serie de workshop-uri.

Rezervările, costurile de cazare şi de călătorie pe durata evenimentului sunt incluse în invitaţie.

Participanţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, să cunoască bine limba engleză (citit, scris şi vorbit) pentru a fi în măsură să contribuie la discuţii despre filme şi să scrie texte pentru blogul special creat pentru juriul tânăr al festivalului. Toate textele care vor fi trimise trebuie să fie scrise în limba engleză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici