Lungmetraje de Mungiu, Giurgiu şi Caranfil, la Festivalul de Film Românesc din California

Lungmetraje regizate de Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Nae Caranfil şi Tudor Jurgiu vor fi proiectate la cea de-a patra ediţie a Festivalului de Film Românesc de la Stanford, UC Berkeley şi Universitatea San Francisco State din California, informează Institutul Cultural Român (ICR) din New York.

188 afișări
Imaginea articolului Lungmetraje de Mungiu, Giurgiu şi Caranfil, la Festivalul de Film Românesc din California

Cristian Mungiu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cea de-a patra ediţie a festivalului se va desfăşura între 26 şi 29 aprilie, tema evenimentului fiind "Tranziţii: Spiritualitatea şi viaţa contemporană în România".

Astfel, vor fi proiectate filmele "După dealuri", de Cristian Mungiu, premiat la Festivalul de la Cannes 2012 pentru scenariu şi interpretare feminină (Cosmina Stratan şi Cristina Flutur), "Câinele japonez", de Tudor Jurgiu, "E pericoloso sporgersi", de Nae Caranfil, "Evrei de vânzare", de Radu Gabrea, "Superman, Spiderman sau Batman", de Tudor Giurgiu, "Tuns, ras şi frezat", de Bogdan Mureşanu, "Treizeci", de Victor Dragomir, şi "Anatomia unei plecări", de Şerban Oliver Tătaru.

Regizorul Şerban Oliver Tătaru şi actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur vor participa la ediţia din acest an a Festivalului de Film Românesc, fiind organizată şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici