Universitatea ”Transilvania“ din Braşov, singura din ţară care va avea stagiune de concerte

Universitatea ”Transilvania“ din Braşov va deschide în 1 octombrie prima stagiune de concerte a instituţiei, fiind singura universitate din ţară care are stagiune proprie.

639 afișări
Imaginea articolului Universitatea ”Transilvania“ din Braşov, singura din ţară care va avea stagiune de concerte

Universitatea ”Transilvania“ din Braşov, singura din ţară care va avea stagiune de concerte (Imagine: www.unitbv.ro)

Rectorul Universităţii ”Transilvania“, Ioan Vasile Abrudan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că la începerea anului universitar va avea loc un eveniment inedit - deschiderea stagiunii de concerte a universităţii, aceasta fiind singura din ţară care are propria stagiune.

”Va fi cel puţin un concert pe lună susţinut de studenţii de la Facultatea de Muzică şi de invitaţii acestora, toate concertle urmând să fie susţinute în Aula Universităţii, iar intrarea este liberă“, a spus rectorul Abrudan.

Deschiderea stagiunii va avea loc în 1 octombrie, de la ora 19.00, în Aula Universităţii, moment care va coincide şi cu lansarea unui pian Steinway achiziţionat din Hamburg cu 150.000 euro din fondurile proprii ale universităţii.

”Deschiderea stagiunii de concerte va fi susţinută printr-un concert extraordinar al pianistului braşovean Horia Mihail, care va inaugura primul concert Grand Steinway & Sons. Acum putem face această stagiune pentru că avem cel mai performant pian la ora actuală. Universitatea Transilvania a achiziţionat acest pian şi putem deschide o stagiune de concerte a universităţii. Aceste concerte vor fi unele cu orchestra, altele recital, altele de muzică de cameră, muzică de operă, pe diverse paliere. Facultatea de Muzică a avut orchestră dintotdeauna“, a spus decanul Facultăţii de Muzică, Stela Drăgulin.

De asemenea, studenţii de la Muzică vor organiza şi un eveniment intitulat ”Braşoveanul meloman“, unde oameni de orice vârstă au ocazia să cânte alături de profesionişti. Alte proiecte sunt legate de organizarea unor concerte educative, concerte de meloterapie la spitale, azile de bătrâni sau centre pentru copii, precum şi concerte pentru comunităţilor religioase, indiferent de confesiune.

La Facultatea de Muzică studiază aproxiamtiv 200 de studenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici