"Vânătoarea/ Jagten", de Thomas Vinterberg, deschide Festivalul Internaţional de Film Bucureşti

Lungmetrajul "Vânătoarea/Jagten", de Thomas Vinterberg, va fi proiectat în deschiderea celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (Bucureşti IFF), pe 15 aprilie, informează organizatorii.

306 afișări
Imaginea articolului "Vânătoarea/ Jagten", de Thomas Vinterberg, deschide Festivalul Internaţional de Film Bucureşti

"Vânătoarea/ Jagten", de Thomas Vinterberg, deschide Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (Imagine: Captură Video)

Producţia daneză a fost prezentată în premieră mondială în competiţia de la Cannes 2012. Eroul din "Vânătoarea", Lucas (Mads Mikkelsen), are o iubită nouă, un nou loc de muncă şi este pe cale să-şi repare relaţia cu fiul adolescent, Marcus. Dar lucrurile o iau razna când o minciună aparent neimportantă începe să se răspândească rapid printre cei din jurul său, întocmai unui virus. Acuzat de o teribilă crimă, Lucas trebuie să-şi dovedească nevinovăţia în faţa unei comunităţi cuprinse de o isterie colectivă.

Laureat la Cannes cu premiul juriului ecumenic şi cu premiul pentru cel mai bun actor şi câştigător al premiului publicului la festivalurile de la Ghent, Vancouver şi Palm Springs, "Jagten" este unul dintre cele mai titrate filme europene ale anului trecut, cariera sa internaţională culminând cu cinci nominalizări şi premiul pentru cel mai bun scenariu la gala Academiei de Film Europene.

Potrivit publicaţiei americane The Hollywood Reporter, "Jagten" este "cel mai bun film al lui Thomas Vinterberg de la Festen încoace - o fascinantă dramă psihologică construită în jurul interpretării de excepţie a lui Madds Mikkelsen", iar potrivit Variety, "actorul impresionează aici cu portretul unui om bun, prins într-o situaţie pe care nu o poate controla".

Thomas Vinterberg este autorul primului lungmetraj realizat pe baza manifestului cinematografic Dogma 95 (redactat împreună cu Lars von Trier) - "Festen" (1996), care a fost recompensat cu premiul special al juriului la Cannes şi cu premiul Fassbinder la gala Academiei de Film Europene. După câţiva ani, în care s-a concentrat pe cariera internaţională, făcând două filme în limba engleză - "It's All About Love" (2003) şi "Dear Wendy" (2005), Vinterberg a revenit în Danemarca pentru comedia "When A Man Comes Home" (2007) şi drama "Submarino" (2010), aceasta din urmă fiind lansată în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin. În 2008, Vinterberg şi Von Trier, alături de colegii lor din mişcarea Dogma (Kristian Levring şi Søren Kragh-Jacobsen), au primit premiul special al Academiei de Film Europene pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea cinema-ul mondial.

"Jagten" va fi distribuit pe ecranele româneşti de Independenţa Film, începând cu 19 aprilie.

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi eveniment de gen competitiv din Capitală, destinat exclusiv lungmetrajelor, va avea loc în perioada 15 - 21 aprilie, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea şi sala Elvira Popescu.

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti este organizat de Fundaţia Culturala Charta, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici