Vântu: Emisari ai şefului statului au venit să-mi ceară o parte din trustul Realitatea; am refuzat

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a declarat, miercuri, în faţa instanţei, că mai mulţi emisari ai preşedintelui Traian Băsescu i-au cerut "o parte" din trustul Realitatea şi că, în pofida ameninţărilor, a refuzat, după care a avut loc controlul ANAF, totul culminând cu arestarea sa.

40 afișări
Imaginea articolului Vântu: Emisari ai şefului statului au venit să-mi ceară o parte din trustul Realitatea; am refuzat

Vântu: Emisari ai şefului statului au venit să-mi ceară o parte din trustul Realitatea; am refuzat

După ce a afirmat, în faţa completului care judeca recursul său faţă de decizia de arestare preventivă, că, în 2007, la referendum, Traian Băsescu i-a cerut sprijinul, iar el a acceptat, Vântu a continuat declaraţia, arătând că, "după aceea", mai mulţi "emisari" ai şefului statului au venit să-i ceară o parte din trustul de presă "Realitatea".

"După aceea, emisari ai lui au venit să-mi ceară o parte a trustului media. Evident că am refuzat. Încep ameninţările, eu refuz în continuare. Am fost ameninţat că voi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost ameninţat că voi avea probleme, am refuzat... Ulterior, a venit un control de opt luni la Realitatea TV, pentru ca în final totul să culmineze cu arestarea mea", a spus Vântu în sala de judecată.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, aghiotantul său Alexandru Stoian şi cetăţeanul moldovean Octavian Ţurcanu au fost arestaţi, în noaptea de joi spre vineri, de către Tribunalul Bucureşti, pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, fostul preşedinte al Gelsor, fugit din România din 2000, când a izbucnit scandalul privind prăbuşierea Fondului Naţional de Investiţii, care a condus la păgubirea a 300 de mii de investitori.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti vor anunţa, joi, la ora 15.00, dacă Sorin Ovidiu Vîntu, şoferul său, Alexandru Stocan, şi omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan vor fi sau nu eliberaţi din arest.

Audierile în cazul recursului declarat de Sorin Ovidiu Vîntu, şoferul său, Alexandru Stoican, şi omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan au durat două ore şi jumătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici