Vîntu: Sebastian Ghiţă nu va mai fi managerul Realitatea Media. Decizia urmează să fie formalizată

Sorin Ovidiu Vîntu, patronul trustului Realitatea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că după ce a citit comunicatul remis duminică de Asesoft a hotărât ca Sebastian Ghiţă să nu mai fie managerul Realitatea Media, precizând că această decizie urmează să fie formalizată.

137 afișări
Imaginea articolului Vîntu: Sebastian Ghiţă nu va mai fi managerul Realitatea Media. Decizia urmează să fie formalizată

Sebastian Ghita (Imagine: Dragos Cristescu/Mediafax Foto)

Noua declaraţie a lui Sorin Ovidiu Vîntu vine după ce omul de afaceri declarase duminică, pentru MEDIAFAX, că un partener "mai neserios" ca Sebastian Ghiţă "nu poate să existe", precizând că ia în calcul convocarea Adunării generale a acţionarilor Realitatea Media pentru rezilierea contractului cu Asesoft.

În prima sa declaraţie, Vîntu a precizat că nu a cerut modificarea clauzelor contractului dintre Realitatea Media şi Asesoft: "Eu vreau ca Asesoft să se încadreze în contract. Insistenţele mele au fost de a se încadra în contract. Am încercat să moderez între cele două părţi, dar din nefericire partener mai neserios ca domnul Ghiţă (Sebastian Ghiţă, persoana desemnată de Asesoft la Realitatea Media, n.r.) nu poate să existe".

Sorin Ovidiu Vântu a fost contactat iniţial, după ce membrii Consiliului de Administraţie al Asesoft au transmis duminică, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că, în urma "ameninţărilor" care le-au fost adresate, vor depune plângeri penale împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a asociaţilor săi, cerându-i totodată patronului Realitatea TV să înceteze presiunile.

Ulterior, Vîntu a spus că la prima declaraţie pe care a acordat-o MEDIAFAX nu cunoştea exact conţinutul comunicatului remis de Asesoft, însă după ce l-a citit a luat decizia ca Sebastian Ghiţă să nu mai fie managerul Realitatea Media.

"Iniţial nu citisem comunicatul Asesoft, doar mi se povestise ce cuprinde. Între timp am citit şi eu comunicatul şi am luat decizia ca domnul Ghiţă să nu mai fie managerul Realitatea Media. Urmează ca decizia să fie formalizată", a precizat într-o a doua declaraţie pentru MEDIAFAX Sorin Ovidiu Vîntu.

Întrebat cine va conduce Realitatea TV în continuare, Vîntu a spus că de partea economică va fi responsabil Consiliul de Administraţie al Realitatea Media, iar de partea editorială - Sorin Enache şi echipa editorială.

Între cele două declaraţii acordate MEDIAFAX, Sorin Ovidiu Vîntu a afirmat pentru paginademedia.ro: "Din seara aceasta, Sebastian Ghiţă nu mai este managerul Realitatea TV". El a precizat că instanţa va decide în ce măsură contractul cu Realitatea a fost respectat de către Asesoft.

Declaraţiile lui Sorin Ovidiu Vîntu vin în contextul în care Asesoft a transmis duminică, într-un comunicat, că patronul Realitatea a cerut modificarea contractului cu Asesoft.

"În cadrul unor discuţii extrem de tensionate, legate de managementul şi activitatea editorială a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţii săi au insistat să schimbăm condiţiile contractului de management şi să semnăm un act adiţional care să le permită exercitarea de ingerinţe în activitatea editorială. A fost realmente surprinzător pentru noi să constatăm că, în absenţa unor rezultate în cadrul discuţiilor, domnul Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţii săi au decis să utilizeze metode profund imorale şi total în faţa legii, precum: şantajul şi ameninţarea", se arată în comunicatul Asesoft International SA, remis duminică MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici