VIDEO Animaţia "Ţestoasa roşie", cel mai important film de animaţie al anului, se va lansa vineri în România

Animaţia "Ţestoasa roşie/ La Tortue Rouge", în regia lui Michael Dudok de Wit, care a obţinut Premiul Special al Juriului la Cannes 2016 în secţiunea Un Certain Regard, va avea premiera vineri în cinematografele din România.

3595 afișări
Imaginea articolului VIDEO Animaţia "Ţestoasa roşie", cel mai important film de animaţie al anului, se va lansa vineri în România

VIDEO. Animaţia "Ţestoasa roşie", cel mai important film de animaţie al anului, se va lansa vineri în România (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

Animaţia "LaTortue Rouge/ Ţestoasa roşie", în regia lui Michael Dudok de Wit, va fi lansată vineri, 16 decembrie, în cinematografele din România.

Cel mai important lungmetraj de animaţie al anului, "La Tortue Rouge/ Ţestoasa roşie" este o coproducţie Franţa-Belgia-Japonia în regia lui Michael Dudok de Wit, cel care deţine în palmares premiile Oscar şi BAFTA pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie ("Father and Daughter", 2000).

"Ţestoasa roşie" este lungmetrajul său de debut şi urmăreşte firul momentelor marcante din viaţa unui om, spusă din perspectiva unui bărbat care naufragiază pe o insulă tropicală populată de ţestoase, crabi şi păsări.

Animaţia a avut premiera la Festivalului de Film de la Cannes, anul acesta, unde a fost recompensată cu Premiul Special al Juriului în cadrul secţiunii Un Certain Regard, şi a inaugurat, de asemenea, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy.

În România, lungmetrajul va fi distribuit de Independenţa Film.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici