Vîntu: Datorită contractului de management, nu era nevoie să-l şantajez pe Ghiţă

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat joi, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti (CAB), la procesul în care este acuzat că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă, că datorită contractului de management încheiat cu acesta, nu era nevoie să-l şantajeze şi putea să-i ceară oricât.

185 afișări
Imaginea articolului Vîntu: Datorită contractului de management, nu era nevoie să-l şantajez pe Ghiţă

Sorin Ovidiu Vîntu (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)

"Puteam să-i cer două milioane pe lună. Aveam posibilitatea legală, nu trebuia să-l şantajez sau să-l sperii. Puteam cere oricând renegocierea contractului de management (pentru postul Realitatea TV - n.r.)", a declarat Sorin Ovidiu Vîntu, în ultimul cuvânt.

Sorin Ovidiu Vîntu a mai declarat, după intervenţia procurorului, că a urmărit cu plăcere procesul şi a catalogat acuzaţiile ce i se aduc ca pe o alcătuire de neadevăruri pe care procurorul o recită.

Vîntu a spus şi că Sebastian Ghiţă e "o unealtă" de care se folosesc personaje din structurile de informaţii sau Parchet.

Sorin Ovidiu Vîntu a mai afirmat că Sebastian Ghiţă i-a luat televiziunea (Realitatea TV, din care s-a desprins ulterior România TV - n.r.) în lunile în care el a fost arestat. "A funcţionat acolo pe echipamentele mele, iar prin arestarea mea i s-a înlesnit acestui ins acapararea unei investiţii de peste 25 de milioane de euro, mă refer aici la echipamente şi spaţii", a declarat Vîntu.

Avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ilie Cezar au cerut joi, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, achitarea acestora pentru acuzaţiile care li se aduc.

Ioan Roş, unul dintre avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu, l-a comparat pe Sebastian Ghiţă cu "un lup mai tânăr" care încearcă să dea la o parte "un lup mai bătrân". "Mediul de afaceri e o junglă în care orice lovituri sunt permise şi putem asista la încercarea unui lup mai tânăr de a da la o parte un lup mai bătrân", a declarat Roş.

La această metaforă s-a referit, în ultimul său cuvânt, şi omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. "Tânărul lup nu e un tânăr lup, e un tânăr escroc", a spus Vîntu.

Tot joi, la CAB, Sebastian Ghiţă, audiat ca martor în procesul de şantaj al lui Sorin Ovidiu Vîntu, a declarat că s-a simţit ameninţat de omul de afaceri şi că acesta i-a cerut 200.000 de euro pe lună spunând că altfel îl va decredibiliza în mediul de afaceri.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici