Yahoo i-a plătit directorului operaţional 58 milioane de dolari pentru a-l putea concedia

Fostul director operaţional al Yahoo Henrique De Castro a primit un pachet financiar în valoare de 58 de milioane de dolari, în cea mai mare parte acţiuni, în luna ianuarie, când a fost concediat, potrivit unui document transmis de compania americană bursei din Statele Unite.

125 afișări
Imaginea articolului Yahoo i-a plătit directorului operaţional 58 milioane de dolari pentru a-l putea concedia

Yahoo i-a plătit directorului operaţional 58 milioane de dolari pentru a-l putea concedia (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Pachetul financiar de concediere al lui de Castro era de 17 milioane de dolari în octombrie 2012, dar valoarea acestuia a urcat rapid odată cu creştere acţiunilor companiei.

Suma primită de fostul director operaţional la plecare este deosebit de generoasă, având în vedere că acesta a lucrat la Yahoo doar 15 luni, potrivit CNN.

Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, i-a cerut lui de Castro să plece în ianuarie, aparent din cauza eşecului acestuia de a creşte veniturile din publicitate ale companiei.

De Castro, anterior unul dintre directorii Google, la fel ca Mayer, nu a încasat şi bonus pentru anul trecut, întrucât board-ul responsabil de acordarea acestora a considerat că "nu a întrunit criteriile de performanţă".

Fostul director a primit pentru 2013 salariu de 600.000 de dolari, în timp ce acţiunile acordate şi dreptul de a cumpăra titluri Yahoo la preţ preferenţial i-au crescut pachetul salarial pentru anul trecut la 11 milioane de dolari.

Yahoo a anunţat o creştere modestă a veniturilor pentru primul trimestru din acest an, la 1,09 miliarde de dolari, în timp ce profitul net al companiei americane a scăzut cu 20%, la 311,6 milioane dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici