Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat propunerea celui mai mare acţionar privind vânzarea de active

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat, miercuri, propunerea celui mai mare acţionar, fondul american de hedging Elliott Associates, de vânzare de active, iar banii respectivi să fie distribuiţi acţionarilor.

296 afișări
Imaginea articolului Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat propunerea celui mai mare acţionar privind vânzarea de active

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat propunerea celui mai mare acţionar privind vânzarea de active (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Elliott vrea ca administratorul Franklin Templeton să vândă din activele Fondului, banii obţinuţi urmând să fie distribuiţi acţionarilor, iar administratorul să primească şi un comision suplimentar de 1,5% din sumele încasate.

Reprezentanţii Elliott menţionează, într-o scrisoare transmisă FP, că pe măsură ce activele sunt vândute şi banii sunt distribuiţi acţionarilor valoarea activelor din portofoliu se va diminua şi, totodată, ar fi recomandabilă renunţarea la actualul comision de administrare, de 0,479% pe an.

Totodată, acţionarii au împuternicit administratorul Fondului, Franklin Templeton, să depăşească totalul cheltuielilor prevăzute în bugetul pentru acest an. Solicitarea administratorului a avut la bază cheltuielile aferente tranzacţiilor pe care FP le-ar putea realiza în 2012, deoarece bugetul a fost întocmit fără a lua în calcul achiziţii sau vânzări de participaţii.

Fondul Proprietatea are în portofoliu acţiuni la companii precum OMV Petrom, Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transgaz sau Translectrica.

Elliott Associates controlează indirect 13,86% din acţiunile FP, prin companiile Manchester Securities şi Beresford.

Cea mai recentă raportare arată că investitorii străini deţin 55,23% din acţiunile Fondului Proprietatea, iar acţionarii români controlează 40,37% din titluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici