Acuze: Produsele vândute ca fiind tradiţionale sunt cumpărate din piaţă şi vândute de 2-3 ori mai scump

Preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, a declarat marţi la un seminar organizat de MEDIAFAX că produsele comercializate la tarabe sub denumirea "tradiţionale" sunt de fapt cumpărate din piaţă şi vândute de 2-3 ori mai scump.

116 afișări
Imaginea articolului Acuze: Produsele vândute ca fiind tradiţionale sunt cumpărate din piaţă şi vândute de 2-3 ori mai scump

Acuze: Produsele vândute ca fiind tradiţionale sunt cumpărate din piaţă şi vândute de 2-3 ori mai scump (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Producătorii de aşa-zise produse tradiţionale nu vor să fie fiscalizaţi şi nu pot justifica provenienţa mărfii. Vânzătorii de brânză de oaie n-au oi, iar cei care vând carne de porc nu au porci", a spus Minea la "Romania Retail Forum".

El spune că în cele mai multe cazuri marfa vândută în pieţele volante sub denumirea de tradiţională este achiziţionată fie din en-gross-urile turceşti, fie din Bulgaria, fie din carmangeriile care lucrează la negru.

"De se îmbracă vânzătorii acestor produse în costume tradiţionale, dacă nu le poartă şi acasă? Nu cumva se joacă cu naivitatea consumatorului şi revând o marfă cumpărată din piaţă?", se întreabă Minea.

Preşedintele Romalimenta susţine că mulţi astfel de comercianţi cumpără pâinea din piaţă şi o revând la tarabă de trei ori mai scump, ca produs tradiţional.

"Produsele tradiţionale sunt o sursă de corupţie înfiorătoare", a mai spus Minea.

El acuză statul de ignoranţă în aceastã problemă.

"Mie asta îmi place la statul român - e foarte informat despre ce vorbesc eu la telefon, dar despre ce se întâmplă în ţară niciodată", a încheiat Minea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici