Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la BNR: Discursul despre impozitarea multinaţionalelor este unul populist

Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la Banca Naţională a României a declarat duminică că discursul despre impozitarea multinaţionalelor este unul populist, dar că se pregăteşte o directivă europeană în acest sens.

1642 afișări
Imaginea articolului Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la BNR: Discursul despre impozitarea multinaţionalelor este unul populist

Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la BNR: Discursul despre impozitarea multinaţionalelor este unul populist

“Multinaţionalele fac cea mai mare parte din exportul României şi sunt în primele 1000 de firme din cele 700000 cât sunt în România. Este un discurs populist”, a declarat, duminică, într-o emisiune televizată la Digi 24, Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la Banca Naţională a României.

Acesta a răspuns astfel la o întrebare care făcea trimitere la declaraţiile făcute în urmă cu ceva timp de Liviu Dragnea, care susţine că vrea să crească încasările de la marii contribuabili, respective de la firme multinaţionale, acuzate pe plan intern şi comunitar că îşi transferă profiturile în paradisuri fiscale.

“Se pregăteşte o directivă europeană prin care se va impune multinaţionalelor să lase câţi mai mulţi bani în ţara în care îşi desfăşoară activitatea”,a adăugat Vasilescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici