Aeroporturile din Constanţa şi Oradea, modernizate cu fonduri UE. Investiţiile totale se ridică la 72 de milioane de euro

Ministerul Transporturilor a semnat proiectul de modernizare a aeroportului Mihail Kogălniceanu Constanţa din fonduri europene şi a decis atragerea de bani UE şi pentru modernizarea aeroportului din Oradea, valoarea totală a investiţiilor fiind de 72 milioane euro, din care jumătate contribuţie UE.

280 afișări
Imaginea articolului Aeroporturile din Constanţa şi Oradea, modernizate cu fonduri UE. Investiţiile totale se ridică la 72 de milioane de euro

Aeroporturile din Constanţa şi Oradea, modernizate cu fonduri UE. Investiţiile totale sunt de 72 de milioane de euro (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Vineri, 4 aprilie, s-a semnat proiectul privind modernizarea aeroportului Mihail Kogălniceanu din Constanţa. Proiectul de «Reabilitare platforme de staţionare aeronave incintă aeroport, comuna Mihail Kogălniceanu, judeţ Constanţa» are ca obiectiv general reabilitarea platformelor de staţionare aeronave şi a bretelelor de acces la pista de aterizare - decolare din incinta aeroportului Mihail Kogălniceanu şi prevede lucrări de reabilitare pentru platforma de aeronave medii, platforma de aeronave grele, refacerea sistemului de iluminat balizaj, a reţelei de canalizare pluvială, a marcajelor şi inscripţionărilor aferente structurii rutiere aeroportuare", se arată într-un comunicat al MTI.

Proiectul, în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro, din care aproximativ 18 milioane de euro contribuţie europeană, urmează să fie finalizat în martie 2014.

De asemenea, a fost acceptată reabilitarea şi modernizarea, tot din fonduri europene, a aeroportului Oradea.

Proiectul de extindere şi modernizare a Aeroportului Oradea prevede lucrări pentru realizarea unei piste de decolare - aterizare de 2.100 metri şi refacerea integrală a pistei existente, fără relocarea echipamentelor de radionavigaţie existente, realizarea a două căi de rulare/degajare, a unei platforme de îmbarcare – debarcare care să poată asigura staţionarea unui număr de 6 aeronave, realizarea unor sisteme de balizaj luminos pentru pista de decolare - aterizare, pentru căile de rulare şi pentru platforma de îmbarcare – debarcare, realizarea sistemului de alimentare cu energie electrică de bază şi de rezervă pentru sistemele de balizaj luminos, a sistemului de telecomandă pentru sistemele de balizaj luminos, a unui unui sistem de iluminat pentru platforma de îmbarcare – debarcare, cu piloni de iluminat echipaţi cu proiectoare.

"Proiectul (din Oradea, n.r.), în valoare de aproximativ 32 de milioane de euro din care aproximativ 18 milioane de euro contribuţie din fonduri europene, se află pe agenda Comitetului de Monitorizare a Programului Operaţional Sectotial Transporturi care va avea loc în această lună, ocazie cu care se vor analiza posibilităţile de realocare a unor sume în vederea asigurării finanţării pentru acest proiect", se precizează în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici