Afacerile din industria auto vor reprezenta 10% din PIB în 2010, faţă de 6% în 2009

Afacerile din industria auto vor ajunge în acest an la 10% din Produsul Intern Brut al României, estimat la aproximativ 120 miliarde euro, faţă de 6% anul trecut, a declarat marţi preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile şi România (ACAROM), Constantin Stroe, la un seminar de profil.

92 afișări
Imaginea articolului Afacerile din industria auto vor reprezenta 10% din PIB în 2010, faţă de 6% în 2009

Afacerile din industria auto vor reprezenta 10% din PIB în 2010, faţă de 6% în 2009 (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

El a adăugat că anul trecut valoarea industriei auto din România s-a ridicat la 8,1 miliarde euro, din care 2,6 miliarde euro a reprezentat producţia de automobile, iar restul, sectorul componentelor auto.

Referitor la piaţa de automobile, Stroe a arătat că, în cel mai optimist scenariu, vânzările vor atinge în acest an 90% din nivelul întregistrat în 2009. Înmatriculările de autoturisme noi s-au situat anul trecut la circa 116.000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici