Amazon caută 10.000 mp de birouri în Bucureşti. Gigantul vrea să angajeze cel puţin 1.000 de persoane

Americanii de la Amazon, cel mai mare retailer online din lume, vor să închirieze 10.000 mp de birouri în Bu­cu­reşti, su­pra­faţă suficientă pentru a recruta cel puţin 1.000 de angajaţi, po­trivit unor surse apropiate com­pa­niei, citate de Ziarul Financiar.

26200 afișări
Imaginea articolului Amazon caută 10.000 mp de birouri în Bucureşti. Gigantul vrea să angajeze cel puţin 1.000 de persoane

Amazon caută 10.000 mp de birouri în Bucureşti. Gigantul vrea să angajeze cel puţin 1000 de persoane

Cererea pentru extindere vine la mai puţin de un an de când compania ame­ricană a sem­nat pentru închirierea unei suprafeţe de 13.500 mp în Iaşi, în clă­direa United Business Center (UBC) 5 din cadrul proiectului de bi­rouri Palas, controlat de Iulian Das­că­lu. La o chirie medie de 12 eu­ro/mp, con­tractul s-ar ridica la circa 1,4-1,5 mil. euro anual, potrivit calculelor ZF.

Cererea pentru birouri a Amazon, vine imediat după anun­ţul celor de la General Motors, care vor deschide în Bucureşti, în pro­iectul Green Court construit de Skanska, un call-center de 4.000 mp. Potrivit companiei de consultanţă imobiliară JLL, anul trecut companiile cu activitate în domeniul IT au reprezentat 30% din piaţa locală de birouri, informează ZF.

Printre cele mai mari clădiri noi care vor fi gata anul acesta sunt cele din zona Orhideea, precum The Bridge şi Orhideea Towers alături de primele două clădiri de birouri ale InterIkea de la Timpuri Noi. Pe lângă acestea, Ioannis Papalekas va livra în acest an proiectul Globalworth Cam­pus pe Dimitrie Pompeiu în Pipera Sud de 60.000 mp de birouri. De ase­me­nea, în 2018 sunt aşteptate spre fi­na­lizare proiecte precum Skanska Pumac de pe Iuliu Maniu, dar şi Bucharest Business Garden al Vastint, tot din zona Orhideea/Grozăveşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici