Amazon pregăteşte un smartphone Android. Rivalitatea cu Apple şi Samsung intră în runda a doua

Amazon.com dezvoltă un smartphone Android împreună cu grupul chinez Foxconn, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei, compania pregătindu-se să intensifice rivalitatea cu Apple şi Samsung, pe care i-a atacat deja pe piaţa tabletelor.

253 afișări
Imaginea articolului Amazon pregăteşte un smartphone Android. Rivalitatea cu Apple şi Samsung intră în runda a doua

Amazon pregăteşte un smartphone Android. Rivalitatea cu Apple şi Samsung intră în runda a doua (Imagine: Shutterstock)

Gigantul chinez Foxconn, fabrica de electronice a lumii, ajută Amazon să proiecteze smartphone-ul, a afirmat un dintre surse.

Între timp, compania americană încearcă să cumpere cât mai multe brevete posibil în zona tehnologiei wireless, pentru a-şi apăra divizia smartphone de eventuale acuzaţii de încălcare a dreptruilor de prorpietate intelectuală, au afirmat alte surse.

Amazon şi-a făcut loc cu succes pe piaţa tabletelor cu Kindle Fire, un gadget în zona de preţ 200 de dolari cu o variantă puternic modificată a sistemului de operare Android, care pune probleme produselor rivale la preţ similar de la companii precum Samsung, Asus sau Motorola Mobility.

Astfel, strategia Amazon presupune lansarea de gadget-uri mobile în categoriile inferioare de preţ, care să ajute compania să-şi extindă amprenta serviciilor de distribuţie digitală de cărţi, muzică şi filme.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze informaţiile.

Analistul Citigroup Mark Mahaney a stipulat încă din luna noiembrie că Amazon se pregăteşte să lanseze un smartphone.

Piaţa telefoanelor "deştepte" este dominată autoritar de Samsung Electronics şi Apple, care controlează împreună peste 70% din vânzări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici