Americanii vor locuri de muncă şi taxarea bogaţilor

Americanii vor ca guvernul să creeze locuri de muncă prin lucrări publice, investiţii în energie alternativă sau sponsorizarea unor programe de reîncadrare profesională pentru şomeri, şi consideră că statul ar trebui să reducă deficitul bugetar, inclusiv prin taxe mai mari impuse bogaţilor.

29 afișări
Imaginea articolului Americanii vor locuri de muncă şi taxarea bogaţilor

Americanii vor locuri de muncă şi taxarea bogaţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un sondaj naţional efectuat pentru Bloomberg de compania Selzer & Co în perioada 3-7 decembrie relevă că două treimi dintre americani consideră oportună majorarea taxelor suportate de bogaţi.

În acelaşi timp, în timp ce nouă din zece respondenţi consideră că şi clasa medie va fi nevoită să facă sacrificii financiare pentru a reduce golul de finanţare al statului, numai puţin peste un sfert dintre ei susţin majorarea impozitelor pentru această pătură socială.

Numai un număr redus dintre participanţii la sondaj ar sprijini reduceri ale programelor sociale sau introducerea unei taxe pe consum similară TVA.

Contradicţiile în atitudinea americanilor faţă de taxe, cheltuieli publice şi deficitul bugetar sunt deja tradiţionale, dar s-au intensificat în urma celei mai severe crize economice de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, comentează preşedintele companiei care a efectuat sondajul, Ann Selzer.

Bogaţii au devenit o ţintă "ispititoare" pe fondul resentimentului publicului larg faţă de combinaţia dintre programele de salvare a băncilor cu fonduri publice şi bonusurile mari încasate de bancheri, spune Selzer.

Rezultatele sondajului corespund măsurilor de creare de locuri de muncă anunţate marţi de preşedintele SUA, Barack Obama, asigurărilor transmise în repetate rânduri de reprezentanţii administraţiei privind reducerea deficitului bugetar, precum şi propunerilor legislative ale unor parlamentari ai Partidului Democrat pentru taxarea bogaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici