Angajaţii Volkswagen şi Porsche vor 5% din acţiunile grupului VW

Angajaţii Volkswagen şi Porsche, în număr de circa 370.000, fac eforturi, prin intermediul sindicatelor, pentru a obţine o participaţie de până la 5% din acţiunile grupului VW, potrivit unui lider sindical, citat sâmbătă în presa locală, transmite Reuters.

29 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Volkswagen şi Porsche vor 5% din acţiunile grupului VW

Angajaţii Volkswagen şi Porsche vor 5% din acţiunile grupului VW

"Nu ştiu cât vom obţine în final. Cu siguranţă că cifra nu va creşte la 10% peste noapte, însă pentru început ne gândim la 1-5%", a declarat liderul sindical al angajaţilor Volkswagen, Bernd Osterloh, pentru ziarul Sueddeutsche Zeitung.

Opţiunile angajaţilor în ceea ce priveşte finanţarea achiziţiei participaţiei vizate nu sunt clare în prezent, scrie publicaţia germană.

Volkswagen, cel mai mare producător de autoturisme din Europa, a convenit, în această lună, achiziţia unei participaţii de 42% din acţiunile constructorului auto Porsche AG, controlat de holdingul Prosche SE.

VW va efectua în acest an o plată iniţială de 3,3 miliarde euro pentru pachetul de acţiuni, "grupul auto integrat" urmând să fie creat până la finele anului 2011.

Volkswagen va finanţa achiziţia printr-o majorare de capital realizată prin emisiune de acţiuni cu drept de preempţiune, planificată pentru prima jumătate a anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici